שיקום לאחר פגיעה ברקמות המח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/06/2023 | 08:48 | מאת: נטלי

אמא שלי חלטה בסרטן תאים קטנים ובשל תסמינים קוגנטיבים מוקדמים זיהו מוקדם בשלב 2. הסרטן טופל אינטנסיבי ובנסיגה מוחלטת. העניין שהתסמונת הפראנאופחסטיק והגוף תקף עצמו במח, הרקמות נפגעו במשך חצי שנה, הגיעה למצב סיעודי תפקודי בשיא השפל וכרגע שיפור ניכר. השאלה האם ניתן לשקם מקרה כזה של פגיעה ברקמות וכיצד. בעיות בזיכרון קצר וארוך, לרוב מדברת גיבריש יש משפטים צלולים גם חוסר איזון בהליכה עם הליכון קושי תפקודי דאגת יתר אשמח להבין איך להתחיל

שלום, אף שלא מדובר באירוע מוחי, הדרך להתקדם דומה: לעשות הערכה שיקומית מסודרת (דרך הקופה או באופן פרטי), להבין על מה מהבעיות אפשר/כדאי לעבוד, לבנות תוכנית שיקום מתאימה ולבצע אותה. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי