שבץ איסכמי ובעיות שינה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/04/2023 | 20:10 | מאת: מאור כהן

היי זאב, הגעתי אלייך האינטרנט והתרשמתי מה הדרכה שבנית והפורום שהקמת. סבא שלי בן ה78 עבר אחוי מוחי לפני כחודש וחצי, הגיע לבית חולים עם אבחנה של שבץ איסכמי. בבית החולים קיבלו אותו עם שיתוק בכל צד ימין, פנים, כפה עליונה וגפה תחתונה. לאחר הזריקה הייעודית (שכחתי את שמה חחח) הגוף הגיב טוב וחזר לתפקוד. היום כחודש וחצי לאחר האירוע, סבא הולך ומדבר לא כמו פעם אבל מודים על זה! אך הבעיה שלנו היא שהוא לא מצליח לישון כלל. סבא היה ישן 8 שעות בלילה ועוד שעתיים בצהריים במהלך היום, נכון להיום הוא ישן בין שעה ל - 3 שעות. המצב קשה מאוד עבורו, עבור סבתא והמשפחה כולה. קיבלנו 2 כדורים, מירו וקלמנרווין וכרגע הוא לוקח אותן יחד. לסיכום, השאלה שלי היא כזו, מה אפשר לעשות בבעית השינה? והאם תקין לקחת רת התרופות שאנו לוקחים יחד? והאם יש תרגולי שינה או טיפול תרופתי שאנחנו לדעתך צריכים לקדם?

מאור שלום, שמח שמצאת את האתר מועיל (מי שלא מכיר - https://www.stroke-guide.co.il) ממה שתארת אין לי מושג ממה נובעת בעיית השינה. הוא כאוב? הוא ישן במהלך היום ולכן ער בלילה? משהו מפריע לו פיזית? צריך לנסות להבין אם הבעיה נובעת מהאירוע המוחי עצמו (כלומר מהפגיעה במוח), או ממשהו אחר. אני פיזיותרפיסט שעוסק בשיקום ולא רופא, לכן לא אוכל להתייחס לנושא התרופות. באופן כללי, כדאי לדאוג ל'היגיינת שינה' - תנאי שינה טובים: חדר חשוך לגמרי, טמפרטורה מעט קרירה, מיטה נוחה (אולי כעת הישנה פחות מתאימה לו?) וכו'. בנוגע לשינה, הייתי מתחיל בירור מסודר אצל רופאת המשפחה, ובמידת הצורך אצל נוירולוג. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי