שיקום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/12/2022 | 09:33 | מאת: ירדן

שלום, אבי בן 68 עבר אירוע מוחי וצינתור לפני כמה ימים יום למחרת הצינצור חזר לעצמו, יומיים לאחר מכן באשפוז עצמו, דיבור לא תקין ןבסיטו ראו שיש שוב קריש דם ונכנס שוב לצינתור תוך 24 שעות (אמרו לנו שנדיר מאוד) כשהתעורר הפעם, היה קושי בדיבור, בליעה, יד ימין לא זזה ועין ימין נפולה. לאחר כמה ימים, החל למצמץ יותר, מילים בודדות שהתחיל להגיד, נראה שמבין הכל ואף קורא מבדיקה שלנו. התחיל להרים את יד ימין למעלה ולמטה (אין תזוזה באצבעות עדין).ֶ נכון לעכשיו יש אוטם בצד ימין, לטענת הרופאים לא ברור מה הנזק שיישאר ומה המוח יצליח לשקף ולעקוף. רקע על אבי: נכה כבר מעל 20 שנה, אבל לוחם אמיתי, עם אמביציה להשתפר ואף עושה לעצמו פיזותרפיה באשפוז. כן חווה רפואית דברים לא פשוטים, אבל חזר לתפקוד כמו מלך אחרי. בהתבסס בשיקום של הימים האחרונים, האם יש מקום לאופטימיות בנושא היד, בליעה ודיבור? בהנחה והבן אדם עושה הכל כדי להשתקם ומשתף פעולה, האם זה שהצליח להזיז יד, תוך ימים בודדים, להגיד כמה מילים, אומר משהו לגבי יכולת החזרה שלו לתפקוד?ֶ האם יחזור לדבר? האם יכול לחזור לדיבור של פעם? לאכול? (מבקש מאיתנו לאכול ולשתות, כרגע עם נוזלים וזונדה) האם יש ימין יכולה לחזור לפעילות מלאה שיוכל לסובב את עצמו בכיסא לגלים שוב? סליחה על המבול שאלות, מנסה ללמוד כמה שיותר את הסיטואציה. לפי מה שהבנתי מהרופאים, אכן ממליצים על שיקום, אבל כרגע עדין בבית חולים בכדי לברר את הסיבה לקריש דם וגם כדי שתרד הבצקת שישנה במוח. לטענתם אמורה לרדת. האם ירידה של הבצקת יכולה לשפר את מצבו גם ללא קשר לשיקום? כמובן שאנחנו נלחמים איתו, מעודדים, עושים לו פיזותרפיה ומסג לאורך היום. תודה

26/12/2022 | 09:39 | מאת: ירדן

*אוטם בצד שמאל לא ימין. -טעות מידע נוסף ששכחתי לציין. בפעם השנייה שחווה את האירוע, בצינצור השני ראו שברגע שמסירים את הקריש, העורק החולה מייצר קריש חדש ולכן בעצם הצינתור השני היה חסר תועלת ואמרו שהם נותנים לעורק החולה בעצם למות - וזה אני מניחה האוטם בצד שמאל. כרגע קיימת עדין בצקת, תוך כמה זמן אמורה לרדת. סליחה על המגילה

שלום, סביר להניח שתראו שיפור נוסף בהמשך, בהנחה שלא יהיו חסימות נוספות במוח. באופן כללי ירידה של הבצקת יכולה להביא לשיפור בתפקוד (זה תלוי בדברים נוספים). מעבר לכך אני מציע לשאול את הרופאים במחלקה - יש להם את התמונה המלאה. מוזמנת לקרוא עוד במדריך לשיקום לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי