ברך מקופפת קשה לישר את הרגל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/07/2022 | 17:48 | מאת: דליה

הבן שלי בן 50 קיבל בשנה האחרונה מספר שבץ מוחי.היום הוא מאושפז בסיעודי מורכב מחכה לשים אותו בשיקום.בגלל פצע לחץ בישבן שנגרם בבית חולים הוא שוכב כול פעם על צד כך שרגליו מכופפות.רגל אחת משותקת את השניה הוא מזיז אבל לא יכול ליישר.לא מוכנים לקבלו לשיקום כול זמן שהברך כך.מה לעשות?צריכה עזרה

דליה שלום, אם הבנתי נכון הרגל שאינה מתיישרת היא הרגל שאינה משותקת. אם כך, צריך לבדוק מדוע אינה מתיישרת: - האם בגלל שאין כח לשרירים המיישרים את הברך? - האם בגלל שנוצר קיצור של השרירים המכופפים את הברך? - האם בגלל כאב בברך עצמה? בכל אחד מהמקרים הטיפול שונה. אני ממליץ שבנך ייבדק ע״י רופא או ע״י פיזיותרפיסט כדי למצוא את הסיבה ולבנות תוכנית טיפול מתאימה. בקשר לפצע הלחץ, יש פתרונות טובים שלא תמיד משתמשים בהם במוסדות סיעודיים. מוזמנת לכתוב לי ואפנה אותך: https://www.stroke-guide.co.il/contact בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי