שיקום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

07/07/2022 | 06:37 | מאת: פיוטר

הבן שלי, עדיין לא בן 40, וכבר עבר תוך 4 חודשים 2 שבצי מוח צד ימין. כתוצאה מהשבץ הראשון, זרוע שמאל והרגל נפגעו ולא תפקדו היטב. הדיבור כמעט ולא נפגע, אך שדה הראייה של צד שמאל הצטמצם מאוד. ובנוסף לזה, הוא פיתח דיכאון חמור. הוא שהה 3 חודשים בשיקום באיכילוב במחלקה הנוירולוגית, אך בשל מצבו הנפשי והדיכאון שלא טופל, לא הצליח להחלים ולהשתקם. הוא עדיין לא היה מסוגל ללכת עצמאית ללא הליכון, וגם עם ההליכון היה מצליח לעשות כמה צעדים בלבד. וזה למרות שבהתחלה, כאשר הוא הגיע לאיכילוב הוא היה מסוגל ללכת בעצמו ללא הליכון. לאחר 3 חודשים שיחררו אותו מהשיקום, ובגלל שהדירה בה אני מתגורר אינה מתאימה לטיפול באדם במצבו (אני גר בקומה 4 ללא מעלית), הוא נשלח דרך למוסד לחולי נפש בגדרה, וזאת על אף ההתנגדות שלנו. לאחר חודש וחצי של שהייה במרפאה זו, בני לא רק שכח איך ללכת על הליכון, אלא קיבל באופן מוזר שבץ מוחי שני, חמור יותר, שהרופא של מרפאה זו סירב לאבחן, מה שהחמיר את מצבו עוד יותר בכך שלא נענה בזמן לדרישותיי לאשפוזו. נאלצתי להגיע בדחיפות למרפאה הזו ולמעשה להכריח את הצוות להזמין אמבולנס והוא הגיע לאיכילוב שוב. כעת, לאחר שהות נוספת במחלקת נוירולוגיה וניתוח בכלי הראש, הוא שוב בשיקום איכילוב. הדיכאון שלו החמיר עוד יותר. בסך הכל לא נעשה דבר במונחים של פסיכולוגיה ושיפור שדה הראייה במהלך שלושת השבועות שלו בשיקום. עושים לו פיזיותרפיה, אבל ריפוי בעיסוק משום מה לא נעשה כבר כמעט שבוע. לאחר פגישה שנערכה לאחרונה עם ראש השיקום, הוא הודיע לי שהם מעוניינים לשחרר אותו בהקדם האפשרי, למרות שהוא שנמצא בשיקום הזה רק שבועיים . מסתבר שבמקום לשקם את בני, החליטה ההנהלה להוציאו במהירות מהשיקום. מבקש את עזרתכם, מה לעשות במצב הזה?

שלום, אתה מתאר מצב מורכב שקשה לי להעריך מבחינה רפואית. יש מצבים בהם לא נראה שניתן להשיג תועלת בשיקום, ואז שחרור מוקדם הוא אפשרות סבירה. אם לדעתך בנך לא מקבל את הטיפול הרפואי המגיע לו, אפשר לפנות לנציב תלונות הציבור של קופת החולים שלו. אמור להיות נציג של הקופה בבית החולים, ואפשר לחפש באינטרנט "קופת חולים כללית/מכבי/מאוחדת/... נציב קבילות". בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי