ריגרסיה אחרי שלושה שבועות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

06/07/2022 | 23:44 | מאת: יעל

אבי בן 85 עבר אירוע מוחי. הפגיעה המשמעותית היא בצד ימין, בעיקר היד. רוב,הזמן בכסא גלגלים בבית. יכול ללכת עם הליכון בהשגחה. לפני כשלושה שבועות סיים שיקום בבית החולים שנמשך 3 חודשים וחזר הביתה. מאז מצבו הגופני התדרדר, נהיה חלש. פעולות שעשה לבד בבית החולים השיקומי כמו לעבור מהמיטה לכסא ולהיפך, ללכת לשירותים לבד, לנוע באמצעות הרגליים על כסא הגלגלים ועוד - היות ונחלש הפעולות האלה מתמעטות. בשלושת השבועות האלה לא מקבל טיפול פיזיוטרפי קהילתי. האם אפשר לשפר את מצבו? מה האפשרויות שעומדות בפנינו? האם יש מקום שמאפשר טיפולים יומיים? חשוב לציין שבבית בו גר אין מעלית

שלום, המצב שאת מתארת מוכר, ונובע לרוב משילוב של גורמים - ירידה בפעילות הפיזית שיזומה מבחוץ (טיפולים, תרגול וכו'), ירידה במצב הרוח סביב החזרה לסביבה הביתית, האפשרות לא לנוע - לשבת מול הטלויזיה, על הכורסא וכו', זמינות פחותה של אדם שיטפל/ישגיח/יסייע ועוד. יש אפשרויות רבות להמשיך את השיקום בבית ומהבית, ביניהן מסגרות אשפוז יום, שיקום פרטי בבית ועוד. למידע נוסף בנושא המשך השיקום לאחר השחרור מבית החולים השיקומי ראי כאן: https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי