אירוע מוחי קשה לאחר דימום מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

25/06/2022 | 15:19 | מאת: מיכל

זאב שלום כותבת לך בדמעות. זה מעט ארוך מתחננת שתקרא ואולי תוכל לכוון ולעזור לי… קוראת וקראתי ב3 חודשים את כלללללל הפורום שלך על מנת לנסות להבין ולקבל עזרה (אני בת יחידה) אימי בת 72 נפלה ועברה דימום מוחי ב-8/3/22 נותחה בניתוח קרניוטומי היתה מורדמת מונשמת ופקחה עיניים ב20/3 בט.נ כשפקחה עיניים לראשונה החלה גם להגיב עם הראש לשאלות לחצה על היד לבקשה והוראה וחייכה כשראתה אותי היתה ממש תגובתית. לאחר מכן הועברה למחלקה נוירוכירורגית חטפה כמה דלקות (ריאות שתן) והתגברה בעזרת אטיביוטיקה. לאחר מכן שוב שקעה לשבועיים עד להעברתה לבית לוינשטיין לשיקום הכרה. ב15/4/22 הגיעה לבית לוינשטיין שם באמת ראינו עוד שיפור בעוד הצליחה אמא להוציא כמה מילים מהפה עם הטרכיאוסטום. לאחר שבוע פיתחה חום הועברה לבלינסון טופלה באנטיביוטיקה במשך שבוע התגברה ושוב חזרה לבית לוינשטיין לעוד שבוע…שגם בשבוע הנ״ל היתה תגובתית מאוד… לאחר השבוע השני בבית לוינשטיין פונתה שוב לבלינסון בעקבות חומים ומדדי דלקת ומשם כבר חטפה קלוסטרידיום וכל מיני חיידקים עמידים ושהתה באישפוז במשך חודש שלם כאשר הכרתה הלכה ושקעה יותר ויותר לצערי. לאחר חודש החליטו שצריך להעביר למסגרת סיעודי מורכב העברתי אותה לנשר לבית בלב ועדיין המצב של אמא נשאר ללא תגובה מצידה… אני אובדת עצות אני שוברת את ראשי איך אני יכולה להבין מדוע אמא התדרדרה שוב ואיך בכל זאת אני יכולה לעשות משהו למענה???

שלום, האתר שלי, בנושא שיקום לאחר אירוע מוחי, לא רלוונטי לאימך בשלב זה, מאחר שהיא לא מסוגלת לבצע שיקום פעיל כעת. לדעתי יש להתמקד בייצוב מצבה הכללי, בבירור מדוע היא סובלת מזיהומים חוזרים ונשנים, בהתאמת התרופות שהיא מקבלת למצבה הנוכחי, בתזונה טובה עד כמה שאפשר - כל מה שניתן לעשות כדי לתמוך בגוף באופן כללי. הכתובת לכך הם הרופאים במחלקה בה היא נמצאת, ואם יש צורך ניתן להזמין גריאטר פרטי לחוות דעת נוספת. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי