עייפות וחוסר תפקוד בבוקר לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/04/2022 | 23:49 | מאת: חן

שלום רב, אבי בן 74 שישה שבועות, לאחר אירוע מוחי שכלל גם דימום בצד השמאלי ובטלמוס וגם אוטם בצד הקדמי. מאז סובל מחולשה בצד ימין, קושי בדיבור ובעיקר מבלבול ופגיעה בזכרון. הוא עכשיו בשיקום. שמנו לב לעובדה שבשעות הבוקר הוא כמעט ולא מתפקד ופחות משתף פעולה עם הטיפולים, הוא לא מסייע לצוות ומאוד ישנוני. נראה סהרורי בשעות אחר הצהריים המאוחרות הוא משתנה ואפילו נעמד בעצמו. לציין כי מאז האירוע הוא לא ישן טוב בכלל ימסוגל לעבור יום וחצי בלי שינה. התחילו לו כדור שינה בונדרמין והוסיפו לו גם סרקוול לפני השינה. אבל יש ימים שגם כדורים אלו לא משפיעים והוא לא נרדם. לא ברור לנו למה זה קורה? לציין שגם בלילות שבהם הוא ישן טוב הוא לא מתפקד טוב בשעות הבוקר והצהריים

שלום, עייפות (והפרעות שינה) לאחר אירוע מוחי הן בעיות שכיחות. חשוב לטפל בהן בזמן האישפוז מאחר שהטיפולים בבית חולים שיקומי ניתנים בשעות הבוקר עד הצהריים. מי שערני רק אחה"צ עלול לפספס חלק גדול מהשיקום. מציע להתייעץ עם הרופאים במחלקה לגבי טיפול תרופתי. לפעמים שינוי של תרופה (ישנם כמה סוגי תרופות שינה) יביא לתוצאות יותר טובות. כדאי לבדוק מה עוד עלול להפריע לו לישון - האם יש הפרעות במהלך הלילה מצד אנשים אחרים בחדר? האם הוא כאוב? האם הוא מתקשה למצוא תנוחת שינה נוחה? מידע מפורט על עייפות לאחר אירוע מוחי תמצאי במאמר הבא: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/%d7%a2%d7%99%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי