נזק מוחי עקב דום לב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/12/2021 | 10:28 | מאת: קרן

אימי (69) עברה דום לב לפני שלושה שבועות מאז לא התאוששה היא נושמת לבד, פותחת עיניים ומגיבה לכאב נאמר לנו שתצטרך שיקום נורולוגי אך עכשיו נאמר שאין מה לעשות ולא צפוי לה שיפור. האם נכון להעריך את מצבה לאחר פחות משלושה שבועות ? בית החולים לא ממליץ על שיקום אלא על בית אבות גריאטרי או טיפול ביתי

שלום, מצטער לשמוע על מצבה של אימך. כעקרון יש טעם לשלוח לשיקום רק אם יש אפשרות לבצע שיקום כזה, שדורש בדרך כלל שיתוף פעולה בסיסי. אמנם יש מחלקות שיקום שמיועדות לאנשים במצבי הכרה חלקית, אבל בדרך כלל הן קטנות, לוקח זמן להתקבל אליהן והן לא מתאימות לכל אחד. כנראה שלהבנת הצוות הרפואי כרגע אין טעם במעבר למסגרת שיקומית - אולי הנזק למוח גדול מאוד, אולי מסיבה אחרת. אני מציע לשוחח איתם ולהבין מהם מה השיקולים שהובילו להערכה שלהם. בדרך כלל קיימת אפשרות להביא רופא שיקום מבחוץ שייתן חוות דעת נוספת (אם כי ייתכן שהיא לא תהיה שונה). זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי