אירוע מוחי+הנשמה קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

30/09/2021 | 12:27 | מאת: קרן אור

אמא בת 57 עברה אירוע מוחי ,צד שמאל נפגע... עדיין אל יודעים את רמת הפגיעה מלבד עד ורגל (יש תחושב ומזיזה מעט אצבעות) מורדמת ומונשמת 11 יום ,היא בהכרה ומתקשרת דרך עיניים כאשר ערה. 2 ניסיונות גמילה מהנשמה לא צלחו מכיוון שיש בצקות והפרשות מרובות. )צוואר צר ושמנמן). כרגע העבירו לטיפול נמרץ נשימתי ורוצים לעשות פיום קנה. העניין שזה מעקב את תהליך השיקום הניורולוגי אבל מצד שני אין לדעת כמה ומתי תיגמל מהמכונת הנשמה. מה ניתן לעשות במידה והיא חוזרת להכרה מלאה עם צד שמאל שלה? האם יש אפשרות שאנחנו נעשה לה תרגילים מסוימים? אנחנו מפחדים שככל שעובר הזמן צד שמאל יהיה פחות ופחות גמיש לשינויים. האם אפשר לשלב בין שני השיקומים? מה הטיפ הכי חשוב המצב כזה? תודה רבה!

שלום, ממליץ לדבר עם הפיזיותרפיסטים במחלקה ולבקש מהם הנחיות לביצוע תרגילים (למשל הנעה פאסיבית של הידיים ושל הרגליים, גירוי מצד שמאל וכד'). את ההנחיות המדויקות צריך לתת מישהו שנמצא במקום ומכיר את המצב הרפואי של אימך. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי