סרטן אסטרוציטומה אנאפלסטית בצד שמאל - מרגיש פחות את צד ימין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/08/2021 | 15:19 | מאת: משה

היי זאב יקירי, האתר שהקמת ממש חשוב ופורה, אז תודה על זה! ❤ ויש לי כמה שאלות אבל קודם כל על עצמי: עשיתי שני ניתוחים בצד שמאל -ב2007 ו2018 אחרי הניתוחים אני פחות מרגיש את צד ימין, מרגל ועד ראש, למשל בשפה שלי היא לא יכולה לתת תווח תנועה מלא ימינה אני מבין את מה שאומרים לי, אבל לוקח לי זמן, לפעמים אני שוכח מילה ומנסה לזכור, אבל זה לא תמיד עובד. ועוד כמה דברים אני עושה מן שיקום בעצמי, לוקח שמן גראס רפואי, כל יום נכנס לחדר, בוכה, צוחק, לעיתים יוגה, לעתים ספורט, ובעיקר עכשיו שחרור שרירים, אך עדיין לא הגעתי למצב שאני מרגיש יותר את צד ימין. יש לך המלצה? האם שיקום נירולוגי במידה ואני משתף איתו פעולה יעבוד? יש לך אולי וידאו שאתה עושה? או שאנשים אחרים עושים? תודה רבה לך זאב, תבורך 🙏

שלום, שמח שאתה מוצא את האתר שלי מועיל. בקשר לשיקום התחושה - קשה לדעת. לפעמים הנזק במוח אינו הפיך. יש מקום לדעתי לנסות שיקום נוירולוגי בדגש על שיקום תחושתי. לפעמים אפשר לשפר את התפקוד גם אם התחושה עצמה לא משתפרת. 'טעימה' מדברים שאפשר לנסות בשיקום התחושתי - ראה במאמר על שיקום התחושה בכף היד: https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/recovering-palm-sensation/ רוב הרעיונות רלוונטיים (בהתאמות הנדרשות) גם ליתר חלקי הגוף. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי