שיקום אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

03/08/2021 | 01:39 | מאת: שיקום

נכון טוענים ששנה אחרי אירוע מוחי המצב התפקודי הופך ונהיה כרוני ? זה אומר שאחרי שעוברת שנה אם מצב של אדם אחרי אירוע מתבטא בקושי בהליכה ,בפעולות בסיסיות .. עייפות רבה תשישות חוסר חשק ... אז זה יישאר בו לנצח? המצב רק ילך ויתדרדר ?

שלום, אפשר לשפר את התפקוד גם יותר משנה אחרי אירוע מוחי, אבל זה דורש הרבה תרגול. בחודשים הראשונים לאחר אירוע מוחי מתרחשים במוח תהליכי התאוששות ספונטניים המסייעים לשיפור התפקוד הגופני. בזמן זה יהיה בדרך כלל שיפור בתפקוד אפילו ללא תרגול מיוחד, כתוצאה מתהליכים אלו. בהמשך, כדי לשפר, צריך לתרגל - כמו שלומדים כל דבר אחר (נגינה, שפה חדשה וכו'). למי שמוכן לעבוד קשה השיפור בהחלט אפשרי. לקריאה נוספת על עקרונות השיקום לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי