שיקום היד............

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

23/05/2021 | 03:27 | מאת: ספיר

היי קראתי קצת במאמר שלך על שיקום היד לגבי המכשיר ביונס שנלבש המשלב בתוכו אלקטרודות הנותנות גירוי חשמלי לשרירים מה זה אומר ש״הגירוי החשמלי מוגדר מראש ואינו מופעל לפי זיהוי תנועה״? אשמח ליותר פירוט

שלום, [השאלה מתייחסת למאמר 'איך משפרים את פתיחת כף-היד לאחר אירוע מוחי?' - קישור בסוף התשובה] כשמדובר במכשירים המסייעים לפתיחת כף היד לאחר אירוע מוחי, יש מכשירים שיודעים לתת גירוי לשריר רק כאשר המכשיר מזהה התחלה של תנועה ביד. עם הזיהוי, המכשיר נותן גירוי חשמלי ו'מגביר' את התנועה. מכשירים אלו מאפשרים לשלב את הגירוי החשמלי בפעילות 'אמיתית' כמו תפיסת חפץ ושחרורו. במכשיר ששאלת לגביו, ההפעלה של הגירוי החשמלי נקבעת מראש ולא ע"י זיהוי התחלת תנועה. יש לו תבניות גירוי מוגדרות מראש שניתן לבחור מביניהן (חלקן מיועדות לסייע בתפקוד היום-יומי), אבל צריך להפעיל אותן ידנית - הן לא מבוססות על זיהוי של התחלת תנועה בכף היד עצמה. זאב קישור למאמר: https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/how-to-open-clenched-hand/

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי