תחושתיות יתר/רגישות יתר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/04/2021 | 20:17 | מאת: מירב

שלום זאב, אמא שלי אחרי אירוע מוחי, בכל כאב ולא קטן מראה תחושות שזהו כאב חזק מנשוא,גם במגע של קור וחום. האם תוכל להסביר על. התופעה וכיצד עלינו להתמודד..

שלום, לפי תאורך נשמע שמדובר באלודיניה - מצב בו גירוי שאינו אמור להיות מכאיב יוצר תחושת כאב. מדובר לרוב בהפרעה במערכת העצבים, כלומר בקליטה ו/או בפירוש של הגירוי, שאינם מתבצעים באופן תקין. הדרך לשפר את המצב היא על ידי תרגול תחושתי, ורצוי גם תנועתי, בדרך כלל של אברי הגוף בהם נחווה הכאב. הרעיון הוא לנסות לשפר את היכולת של המוח להבחין בין גירויים שונים ולמקם אותם (לדעת היכן האיזור בגוף שמגורה, בדיוק רב ככל האפשר). אני ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט או למרפא בעיסוק עם נסיון בשיקום לאחר אירוע מוחי ובשיקום תחושתי לצורך טיפול וכדי לשלול מצבים אחרים שיכולים לגרום לכאב חריג. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי