אירוע מוחי בצד הימני בת 97

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/04/2021 | 09:41 | מאת: שאלה

שלום רב, לפני כ10 ימים היא עברה אירוע מוחי והתאשפזה במחלקה פנימית ולא במחלקה נוירולוגית בבית חולים ציבורי. יכולת הדיבור שלה משתפרת, היא מתאוששת לאט לאט, מצליחה להניע את הגפיים ויושבת רק יד שמאל אינה מגיבה. אפילו הפיזיותרפיסט שהיה אצלה, לדעתי ביום ה8 לאישפוזה וזאת לאחר התעקשותינו, הביע אופטימיות לאור שיתוף הפעולה שלה בטיפול. הרופאים הבכירים במחלקה לא רואים טעם להערכה של רופא שיקומי וקובעים שגורלה נידון לבית אבות או לשחרור ביתי עם ליווי צמוד של עובד זר. עולה השאלה האם המהלך הינו תקין או שיש להתעקש על הערכה של הרופא השיקומי. שוב ושוב הם חוזרים בפנינו שהמצב לא יחזור לקדמותו והיא מאוד מבוגרת אולם הרי לא זה השיקול שיכריע את הכף לדעתי ולכן אשמח לשמוע ממך בעניין. תודה וסופשבוע נעים.

שלום, קשה לי לענות על סמך המידע שכתבת. יש מצבים בהם אכן הפוטנציאל לשיקום קטן, אבל אין לי דרך לדעת אם זה המקרה. הגיל לבדו לא אמור להיות אינדיקציה למתן/אי-מתן שיקום. לדעתי השיקול העיקרי אמור להיות היכולת שלה לבצע שיקום אקטיבי, והסיכוי שלה להשתפר כתוצאה מכך באופן שיש לו משמעות בחיי היום-יום שלה. ניתן לפנות בעניין למתאמ/ת של קופת החולים בבית החולים. יש גם אפשרות להביא רופא שיקום פרטי למתן חוות דעת נוספת, בתאום עם המחלקה. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי