סל שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

09/04/2006 | 11:55 | מאת: אני

אני לא מאמינה! אני מנסה לקבל סל שיקום לאמי המבוגרת כבר כמה חודשים ועכשיו אומרים לי שהמדינה קיצצה את תקציב הסל שיקום!! מה נעשה עכשיו.. אני לא יכולה לטפל בה עוד אמרו לי שאם אני רוצה אני יכולה להגיש בג"ץ נגד המדינה אני יכולה לעשות את זה? איך מגישים בג"ץ נגד המדינה תודה אני

09/04/2006 | 18:14 | מאת: גלית קלמנזון

אכן, תקופה קשה עוברת על זכאי סל שיקום שלא הוכרו עד כה. מי שעבר בעבר ועדה יכול להמשיך לקבל שרותים ומי שלא, עומדות בפניו שתי ברירות: 1. להמתין עד שהתקציבים יגיעו ליעדם (לא מדובר בקיצוץ אלא בהעברה של סכומי כסף). 2. לנסות ולהעזר בגורמי שיקום מחוץ לסל שיקום. אם ברצונך לחשוב על אופציות שיקומיות חליפיות עבור אימך, תוכלי לכתוב לנו בפורום מהו גילה, אזור המגורים שלה ומה התוכנית השיקומית עבורה. אולי האסון לא כל כך גדול.... גלית קלמנזון

20/04/2006 | 17:50 | מאת: לאה

בני בן ה-32 הינו חולה נפש מזה 11 שנה בעבר הוא הוכר ע"י סל השיקום וניתן דיור מוגן שם הוא שהה כ- 3 שנים לאחר מכן הוא הועבר למשך כשנה וחצי להוסטל של אנוש, לצערי למרות התנאים הטובים הוא נתפס שותה לפעמים משקאות חריפים ולכן סולק מההוסטל לאחר גלגולים אין ספור שבמהלכם הוא שהה בגמילה, הוא שוב נמצא לבד ללא כל עזרה מקצועית - הוא מתגורר לבדו בדירה מושכרת . לדאבוני הוא דורך במקום ואינו מתקדם בשום מקום וכמובן ללא כל עזרה מקצועית מלבד פסיכיאטר וכמובן תרופות שאלתי מה עלי לעשות ומי יכול לעזור לו כי ועדת סל שיקום מסרבת עד שלא יעבור גמילה מלאה.

25/04/2006 | 21:47 | מאת: חגית

אמי בת 56 סובלת מסכיזופרניה מגיל 18 היא גרה עמי ועם אחותי. אנחנו גרים בשכירות ברמת גן ודואגים לה. וסוף השנה אני נוסעת ללימודים ואחותי תשאר עם אמי לבד. מצבנו הכלכלי לא משהו, ובבית אמי לא עושה כלום מלבד לישון כל היום (היא גם חולת לב ומחכה לניתוח לב להחלפת שסתום שיתבצע תוך כמה חודשים בע"ה) אנחנו מבקשים סיוע כספי מסל השיקום או דיור מוגן שבו היא תוכל לשהות+ חונכת שתשגיח עליה שתיקח תרופות או מסגרת של מתנס שהיא תוכל להפעיל את עצמה. האם תוכלי להפנות אותי?

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה