שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/04/2006 | 12:54 | מאת: אסף

בגלל שאושפזתי באמצע קורס מקצועי, הפסיקו לי אותו. עברו כמה חודשים, שוחררתי ועכשיו אני בבית. העובדת סוציאלית שלי וגם בביטוח לאומי אומרים שאני לא יכול לעבור את הקורס שרציתי. שאני צריך קודם להתחיל במשהו ברמה נמוכה. ממש לא מתאים לי להיות עם אנשים חולים. אנחנו לא מסכימים אז אני בבית. יש להם זכות להגיד לי מה לעשות עם השיקום שלי?

07/04/2006 | 18:06 | מאת: דורון

מכיוון שביטוח לאומי משלם עבור הקורס , הוא מנהל מעקב אחר היכולת שלך בקורס והתפקוד שלך. מסכים אתך שזה מרגיז שמונעים ממך משהו שמגיע לך אבל אולי זה לטובתך? אולי עקב האשפוז חלה ירידה ביכולת שלך ועדיף שתחלים קודם, תחזור ליכולת שהיתה לך לפני האשפוז ואז ישקלו מחדש לאפשר לך קורס אחר שסיכייך להצליח בו , גדולים יותר.

07/04/2006 | 21:39 | מאת: מה

אין להם זכות איך הם אנשיי המקצוע וכדי שתקשיב לדעתם חוץ מזה שלא כדאי לבזבז את הזכות לשיקום בביטוח לאומי שיכולה לרדת לך עם תלך לקורס שאתה לא מסוגל לסיים אבל בסוף הכל תלוי בך תהיה חזק ותאמין בעצמך נראה שיש לך את זה בהצלחה

09/04/2006 | 18:20 | מאת: גלית קלמנזון

אסף שלום. אכן, אני מאוד יכולה להבין את הכאב והאכזבה כשהתברר שהפסדת הזדמנות לקורס שכל כך רצית. כואב לוותר. יחד עם זה, בדומה לדורון ול-מה, אני מציעה לחשוב, ככל הניתן, בגמישות. נשמע שהקורס שהתחלת חסום בפניך כי מעריכים אותך באופן אחר כרגע. אני מציעה לך להחליט להוכיח לכולם שאתה צודק והם טועים. הדרך היחידה היא להתחיל בשיקום שנותנים לך ולהצליח שם. אז תקבל את מה שאתה רוצה כרגע לא? גם אם אתה צודק והם טועים, עדיף להיות חכם מצודק כי חכם נשאר בלי קורס. לא? גלית קלמנזון

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה