שאלה על מרפאה עירונית לבריאות הנפש

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

29/03/2006 | 23:29 | מאת: שני

שלום רציתי לדעת אם אדם סובל ממחלת נפש ונוטל תרופות פסיכוטיות באופן קבוע, אבל לא מקבל בטוח לאומי ועובד בכוחות עצמו, האם הוא רשאי להיות מטופל במסגרת מרפאה עירונית ציבורית, והאם הוא רשאי לטול חלק בפעילויות השיקום השונות כמו החוגים השונים?

30/03/2006 | 07:27 | מאת: שרי

כדי לקבל שירותים שיקומיים אדם צריך לעבור וועדת סל שיקום. בכדי לעבור וועדה זו עליו להיות מוכר ע"י בטל"א ובעל נכות על רקע נפשי ועם 40% נכות. מאידך אין חובה להיות מקבל קיצבת נכות. כלומר יכול אדם להשתכר שכר רגיל ועדין להיות בעל 40% נכות ולקבל שרותי סל שיקום מטעם משרד הבריאות.

01/04/2006 | 19:05 | מאת: שמואל

מי שסובל ממחלת נפש זכאי לטיפול במרפאה ציבורית לבריאות הנפש בלי קשר לעובדה שהוא עובד. זכאות לשיקום היא ענייןאחר וכדי להיות זכאי צריך להיות מוכר כנכה ע"י בטוח לאומי, לקבל קצבת נכות ולהיות זכאי לסל שיקום של משרד הבריאות.

02/04/2006 | 09:34 | מאת: שרי

צודק לחלוטין בעניין המרפאה. לגבי שאר שירותי סל שיקום יש להיות מוכר ע"י בטל"א

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה