שאלה בדבר תביעה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

28/03/2006 | 06:08 | מאת: צביקה

בשנת 93 נעצרתי בגין חתימת ערבות עברתי חוויה קשה במעצר אובחנתי כסובל מPTSD כתוצאה מהמעצר!! מאז חיי נהרסו כולל משפחתי הוכרתי כנכה בביטוח לאומי ושאלתי היא האם ניתן כיום לתבוע את המדינה על הנזק שנגרם לי ממנו אני סובל עד היום?? תודה

28/03/2006 | 13:08 | מאת: גלית קלמנזון

צביקה שלום, צר לי לשמוע על הקשיים שאתה עברת ועובר עד היום. חלק נכבד מן השאלה שאתה שואל אותי הוא משפטי- אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין בנושא התיישנות- כיוון שהארוע התרחש לפני הרבה שנים, אינני בטוחה שעדיין יש עילה לתביעה. ביכולתך לבחור בין פנייה לעו"ד פרטי לבין פניה לסיוע המשפטי בחינם. זו מסגרת שמיועדת למעוטי יכולת. בת"א הסיוע המשפטי נמצא בר"ח הנרייטה סולד 4 - מול בית המשפט. טל:6932777. במידה ואינך מתגורר בגוש דן, תוכל לפנות אליהם ולברר דרכם את הכתובת הנכונה עבורך. אם וכאשר העניין יגיע לבית משפט תצטרך להוכיח קשר בין מצבך הנפשי בהווה לבין ארוע המעצר ולשם כך תצטרך להביא חוות דעת של גורמים מטפלים. ו..מילת סיכום חשובה: הרבה פעמים אנשים "נתקעים" וכואבים ארוע מסויים, נלחמים ומשקיעים אנרגיה בדברים שאולי הם אבודים או פחות חשובים. אני מציעה כן לחשוב על העתיד, לחשוב על שיקום מקצועי וחברתי, לעבוד ולחיות טוב ככל הניתן. לזכור שהעבר שייך לעבר ויש לשאוף להוציא את הכי טוב ממה שיש. גלית קלמנזון

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה