ק.

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

21/07/2015 | 10:48 | מאת: אייל

שלום ! אחי 40 גרוש .. עבר תאונת דרכים קשה לפני כשנתיים וחצי .. פגיעה קשה רב מערכתית +פגיעת ראש חזקה אושפז בזמנו כשנה וחצי בביה"ח . כיום הוא מתגורר בבית ההורים ונורא קשה לנו איתו הוא הפך לפקעת עצבים נוא עצבני וביקורתי על כל דבר המצב בביית הוא בלתי ניסבל איננו ידועים מה לעשות איתו הוא לא מעוניין ללכת לטיפול ונהיה נורא קשה עם עצמו ומסובך . מה עלינו לעשות ???אגב יש לו רופא פסיכאטר אך איני יודע עד כמה הוא עוזר לו .. תודה

שלום, דבר ראשון אתה יכול לבדוק עם הפסיכיאטר בהסכמת אחיך מה באמת הוא עושה עבורו. בנוסף, אולי אפשר לחשוב לכיוון של קבוצת תמיכה של אנשים כמוהו שעברו משבר דומה אולי זה יתן לו הרגשה נוחה יותר מאשר טיפול פרטני סוג של קבוצת שווים. בנוסף, ההורים שלך ואולי גם אתה יכולים לקבל הדרכה בנושא מאיש מקצוע לגבי החלק שלכם איך בהתנהלות איתו אתם יכולים לעזור לו לעשות שינוי בהצלחה נהורה סהר של פרויקטים שיקומיים

22/07/2015 | 08:33 | מאת: אייל

על תשובתך.. אך איני יודע כיצד לפעול ומה ואיך לעשות .. אני צריך להתחיל מ - א . מי יכול להדריך אותי ולסייע לי. תודה רבה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה