לגבי עזיבת דיור מוגן

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/01/2015 | 13:12 | מאת: שרון

היי 1. מקרה תאורטי - אם אני רוצה לעזוב דיור מוגן (עם שותפות) אחרי תקופה קצרה מהרגע שהגעתי, ואני ממשיכה לשלם את השכירות, האם אני חייבת גם לגור בדירה או שאני יכולה ללכת לגור במקום אחר? 2. לגבי המדריכות בדיור מתוגבר/לא מתוגבר - האם חייבים "לבלות" במחיצת המדריכה כל הזמן שהיא נמצאת, או שאפשר להישאר שעה איתה וללכת?

שלום שרון, לגבי שאלתך על עזיבת הדיור מוגן - זו מסגרת פתוחה ועלייך לשוחח על כך עם העו"ס המלווה , כמו כן בכל חוזה סטנדרטי של דיור מוגן מוגדר זמן ראשוני של ניסיון של 2 הצדדים הן הדיור והן המשתקם ,ומוגדר גם כמה זמן עליו להודיע מראש על עזיבה. כמובן שרצוי שהעזיבה תהיה מתוכננת ובשיתוף עם העו"ס והמדריך המלווה. לגבי מדריכה - יש כמה רמות שירות בדיור מוגן שאפשריות ועל פיהן נקבע הזמן השבועי של המשתקם עם המדריכה השיקומית, והוא נע בין 6 שעות שבועיות לשעה ורבע בשבוע , בהתאם לרצונות ולצרכיו של המשתקם, תמיד ניתן לנוע בין הרמות ושוב בתיאום מוך הצוות המלווה. כך שניתן להתאים השעות לצרכיך ואין צורך "לנצל בכוח "שעות שאינך זקוקה להם. בהצלחה מיכל יהודה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה