תיק במשטרה ?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

17/02/2007 | 00:41 | מאת: רן

לגלית שלום רב !!! אני סובל מסזיפופרניה כרונית , מוקר בביטוח הלאומי משנת 2003 , לפני כשנה נתפסתי הגניבה בחנות "סופרפארם" שוחררתי עם אזהרה , וזאת בעקבות הפסקת הטיפול התרופתי , השנה חזר המקרה עח עצמו ןשוב גנבתי מוצרים "בסופרפארם" , יש לציין שהפעם נלקחתי למשטרה והייתי צריך למסור תצהיר על כל מה שקרה , למחרת הגשתי לחוקר במשטרה את האישורים הנדרשים על היותי חולה , השאלה היא האם יפתח לי תיק פלילי או שאשפט על כך , אציין שבזמן האחרון אני דווקא מרגיש הרבה יותר טוב ומצטער על מה שעשיתי במידה ואגיע לשופט האם יעלה הדבר באפשרותי לדבר אל ליבו וספר לו עד כמה אני מצטער ומעוניין לחזור לתפקד ולעבוד ללא האפשרות של היותי בעל תיק פלילי אשר עלול לחסום לי מקרות תעסוקה אציין שאני בעל מקצוע , כיום בן 41 ללא עבר פלילי מזה 9 שנים שאני לא עובד , אבל יש לי קשרים בהם אוכל למצוא עבודה אלא שאני כרגע בתהליך של הבראה ( צריך עדיין לרדת במשקל , ולחזק את הגוף אשר טופל במהלך השנים עי, תרופות שגרמו לי רק נזקים שעכשיו אני מתקן וכבר ישנו שיפור במצבי ירדתי כ 15 קג" ואני הרבה יותר מחודד וכולם אומרים לי עד כמה אני נראה טוב , כמובן שיקח לי עוד קצת זמן לשפר את מצבי הפיזי המוזנח לורח זאת בחשבון וכבר נרשמתי לקאנטרי קלאב באזור מגוריי ! ) , הייתי במשטרה בכדי לתת לחוקר מסמך המאשר שחזרתי חטיםול תרופתי והוא אמר לי שאין לי מה לדאוג !!! מה דעתך בעניין , אני חרד כרגע מן התשובה מהמשטרה שאמורה להגיע בעוד כחודש ימים , וכיצד יהיה עלי לפעול בכל אפשרות שתהיה נתנונה ? בתודה ובברכה מראש , רן לתשובתך אודה !!!

17/02/2007 | 21:18 | מאת: גלית קלמנזון

רן שלום, מדבריך נשמע שאתה מכיר בטעויות שעשית ומצטער מאוד על המעשים. עוד נשמע שאתה פועל למען החלמתך ושיקומך. כל אלה יעמדו לזכותך בעת הדיון בנושא וגם אם בסופו של דבר תגיע לבית משפט, השופט אמור לקחת זאת בחשבון ולתמוך בתהליך השיקומי שלך. מעבר לכך, חשוב לבדוק מדוע ביצעת אקט של גניבה. האם היתה זו דרך להזעיק את הסביבה לעזרתך בעת מצוקה? האם שני המקרים היו בסופרפארם- זהו גם בית מרקחת בו קונים תרופות? אולי יש לך שאלות עם עצמך בנושא תרופות? האם הגניבה היא תגובה לתחושה שגזלו ממך משהו בחייך? ואולי משהו אחר לגמרי שחשוב לברר בטיפול.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה