פנייה לדיור מוגן

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/12/2014 | 15:41 | מאת: אני

שלום, אני בעל נכות נפשית, וקיבלתי זכאות לסל שיקום לפני מספר שנים (עברתי ועדה), ועשיתי שימוש בעבר בשירותים של תעסוקה נתמכת, והשכלה נתמכת (כרגע לא משתמש בשירותים אלה). כיום אני מעוניין בשירותי דיור מוגן. אני נמצא במעקב אצל פסיכולוג פרטי, והוא לא יודע כיצד לבצע את הפנייה. הוא טוען שהטפסים שבאתר משרד הבריאות מיועדים עבור הפנייה הראשונית לסל שיקום, ולא עבור שירות ספציפי. ניסיתי לבדוק גם אצל ספק הדיור המוגן, והרכזת שם אמרה לי שהטפסים הכלליים האלה הם בדיוק מה שעליי למלא. אני מבולבל! מה עליי לעשות כדי להגיש בקשה לדיור מוגן? תודה רבה.

15/12/2014 | 17:46 | מאת: רן

לדעתי קודם כל כדאי שתברר בכלל איך נראים החיים בדיור מוגן כזה (רצוי לשוחח עם דיירים, אם יתאפשר לך). חבל שתשקיע זמן, אנרגיה וכסף רק כדי לגלות שאתה גר במקום שבו אתה לא באמת אדון לעצמך ושיש מישהו שעומד לך על הראש (גם אם זה יחסית לא מודגש כמו בהוסטל). למה לא לשכור דירה כמו כל בנאדם רגיל (במיוחד שאתה זכאי להשתתפות בשכ"ד) ? לא חבל ?

16/12/2014 | 11:55 | מאת: אני

שלום, שלח לי מייל פרטי [email protected] כתוב לי מספר טלפון שלך ואדריך אותך באופן אישי. נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה