מחקר בנושא מאניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

21/03/2006 | 23:12 | מאת: טליה

שלום רב ! שמי טליה ואני עו"ס בתחום בריאות הנפש. אני עורכת מחקר אשר בודק את התהליך שעוברים הסובלים מהפרעה דו- קוטבית (מאניה דפרסיה) כאשר הם מחליטים שלא ליטול את הטיפול התרופתי אשר הוצע להם. אני זקוקה למרואיינים אשר יסכימו לספר את הסיפור שלהם ובכך אוכל ללמוד יותר על התופעה. ליצירת קשר- לשליחת דואר אלקטרוני סודיות מובטחת בתודה מראש טליה

22/03/2006 | 11:06 | מאת: גלית קלמנזון

טליה שלום, ברצוני לבקש, קודם כל שתזדהי כאשת מקצוע בשמך המלא, ודבר נוסף ברצוני לשאול באיזה מסגרת ומי מפקח על המחקר הזה, והאם הוא עבר ועדת הלסינקי? אני שואלת על מנת להגן על משתתפי הפורום. גלית קלמנזון.

22/03/2006 | 12:00 | מאת: טליה

גלית שלום רב! לקחתי את המייל שכתבת לי לתשומת ליבי ועל כן אני אחדד את הדברים. שמי טליה מגדסי עובדת סוציאלית,מסטרנטית באוניברסיטת בן גוריון בנגב ועובדת במרפאה הפסיכיאטרית בבית החולים סורוקה.הרעיון למחקר עלה מכך שאחוז גבוהה מכלל הפונים לקבלת טיפול (ולאו דווקא בבריאות הנפש) בוחרים שלא לקבל את הטיפול התרופתי שהוצע להם. בחרתי להתמקד בהפרעה דו- קוטבית בכדי להבין את התהליכים אשר מובילים לקבלת החלטה מסוג זה. הוגשה בקשה לועדת הלסינקי בבית החולים טרם קבלתי תשובה אך במקביל אני מנסה לאתר מרואיינים דרך פורומים לבריאות הנפש היות ואתר המחקר לא בהכרח יהיה במסגרת בית החולים מתוך הנחה כי מי שבחר שלא לקבל את הטיפול התרופתי אינו מגיע לביקורת מרפאתית מסודרת. אני מקווה שעניתי לכל השאלות שעלו בך או בכל מי שקרא את הודעתי ובמידה ולא אשמח להרחיב על כך אם תפנו אלי למייל. תודה ויום טוב טליה

22/03/2006 | 14:36 | מאת: גלית קלמנזון

טליה שלום, תודה על התשובות, נושא המחקר מאוד רלוונטי למתמודדים עם מחלת נפש ולפורום שלנו ואני מזמינה אותך לשתף אותנו במסקנות, במידת האפשר. גלית קלמנזון

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה