בקשה להעברה מבית חולים פסיכאטרי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

18/12/2013 | 19:42 | מאת: מיכל

אם משיהו מאושפז מרצון ,בבית חולים פסיכאטרי ולא מרוצה מהיחס כיצד ניצן לעבור לבית חולים פסיכאטרי אחר.

22/12/2013 | 15:23 | מאת: מני

קודם כל, צריך להבין אם זה אישפוז מרצון מלא באמת, ולא סתם חתימה על מסמך רק כדי להמנע מכליאה במחלקה סגורה. צריך לדעת ולזכור שהדרך ממח' פתוחה למח' סגורה קצרה מאוד לפעמים (למשל, אם מעזים להביע התנגדות לקבלת כדור מסויים, זה יכול להתפרש ע"י הצוות כאי שת"פ, שזה מקביל לאלימות בעצם, ולכן - העונש יהיה מעבר מיידי בכוח למח' סגורה). כך או אחרת, חשוב להיות בקשר עם עו"ד רציני (וחשוב שגם הגורמים הטיפוליים יהיו מודעים לזה. עניין של הרתעה), ואם צריך - לפנות לגורמים כמו האגודה לזכויות האזרח וכו'. הרבה פעמים הזכויות של המאושפז נרמסות ברגל גסה בשם ה"טיפול", לכן תמיד להיות עם אצבע על הדופק. ברגע שאי אפשר לדבר בהיגיון עם הגורמים הפסיכיאטריים, יש להשתמש בכל הכלים המשפטיים שיש, ולא לוותר. חוץ מזה, צריך לזכור שמתקן פסיכיאטרי אחר יכול להיות מקרה של אותה גברת בשינוי אדרת. צריך לבצע כל מיני שיקולים, והעיקר זה לא רק הבריאות של המטופל, אלא לא פחות מכך - הזכויות שלו כבנאדם. http://www.iaapa.org.il/46024/guide_against_psychiatric_assault

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה