שאלתי שאלה פה לפני כמה זמן

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

14/12/2013 | 22:05 | מאת: אני

ולא הבנתי את התשובה שלך. אני מחפש הוסטל/דיור מוגן עבור מישהו שחולה בעיקר במחלות פיזיות. וכבר לא יכול לגור בקהילה מסיבות בריאות,כלכלי ותפקוד. יש לאדם דכאון אבל הוא קבל עליו מביטוח לאומי רק 10 אחוז.אין לו היסטוריה של אישפוזים פסיכאטרים למשל.רק אישפוזים על מחלות פיזיות. אז למי אפשר לפנות כדי לעזור לו? (דברנו עם הפסכיאטר בקופ"ח שאומר שאין בשבילו מסגרת). דרך אגב,זה שהוא גר בבית קרקע עם ההורים-מה זה אומר? שבגלל שהוא גר בקומת קרקע אז הוא פחות זכאי לדיור מוגן (כי כבר קל לו לרדת החוצה והמשפחה "כאילו" תומכת ואמורה לעזור לו...) אני יציין שהמשפחה לא עוזרת לו כלל.ולכן כואב הלב עליו. אני רוצה לעזור לו מאוד. תוכלי להפנות אותי לאן פונים במקרה כזה??

שלום, אני לא מומחית במסגרות לאנשים עם בעיות פיזיות אלא רק בבריאות הנפש. בהצלחה נהורה

שלום רב, במקרה כזה שאדם לא זכאי לסל שיקום , כדאי ורצוי לפנות ללשכת הרווחה במקום מגוריו ולערב אותם בהקדם ,ולבדוק מה האפשרויות עזרה שקיימות עבורו. בהצלחה מיכל יהודה

21/12/2013 | 21:36 | מאת: אני

ראיתי שאתן מפעילות פרויקטים שיקומיים-גם לנכים פזיים ראיתי באתר שלכם..

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה