לא מבינה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

10/12/2013 | 09:04 | מאת: מורן

אני חיה בדיור מוגן.יש מדריכה שמבקרת בדירה כל יום.ואני מאוד שמחה לפגוש אותה. היא חייכנית,אופטימית.בעלת ניסיון.היא מאוד עוזרת לי.מעודדת אותי,וקשובה מאוד.לעומתה העובדת סוציאלית. חסרת סבלנות וכל העצות שלה,לא מועילות לי.האם זה נכון להקשיב לה.או פשוט לבקש להחליף אותה?מה ההבדל בין עובדת סוציאלית למדריכה.המדריכה לא למדה באוניברסיטה.אבל העצות שלה יותר מועילות. מה עושים.האם להקשיב רק לה.חייבת לציין,שהמדריכה תמיד מדגישה את זה,שהיא לא עובדת סוציאלית.והיא מבקשת ממני גם להקשיב לעובדת סוציאלית.

שלום מורן, הליווי שניתן בדיור מוגן הינו של צוות המורכב מעו"ס וממדריכה שיקומית שעובדות יחד על מנת לגבש עם הדייר תוכנית שיקום ולהוציאה אל הפועל. קורה לעיתים שהדברים לא עובדים כפי שאת מצפה עם אחד מאנשי הצוות ואז עצתי היא לנסות ולשוחח הן עם המדריכה והן עם העו"ס על תחושותייך ולשתף אותן שכן אינן יכולות להסיק על כך בעצמן. אני מאמינה שלאחר שתהיה שיחה כזו בה תשתפי את העו"ס והמדריכה על תחושותייך ותבהירי את ציפיותייך מהן הן יוכלו לעזור יותר. בכל מקרה אם לאחר שיחה כזו הדברים לא משתפרים יש מקום לערב את רכזת הדיור מוגן ולשתף אותה ולנסות למצוא יחד פתרון שיתאים לך. לגבי שאלתך יש הבדל בין העו"ס לבין המדריכה , העו"ס אמורה להיות האיש שמנהל את כל התיק שלך, לתווך בין גורמים שונים שקשורים אלייך ומתוך השיחות עימך לבנות איתך תוכנית שיקום שמתאימה לצרכייך. המדריכה לעומת זאת תפקידה הוא מעשי יותר מבחינת להוציא אל הפועל את התוכנית בתיאום מלא עם העו"ס. בהצלחה מיכל יהודה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה