נכה (זכאי לסל שיקום) מעוניין בלימודים אקדמאיים

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

30/11/2013 | 08:34 | מאת: איתמר

שלום רב אני מתמודד עם נכות נפשית, מאובחן בתסמונת אספרגרס על ידי המוסד לביטוח לאומי וזכאי לסל שיקום. מעוניין להתחיל לימודים אקדמאיים (כנראה באוניברסיטה העברית או הפתוחה). מעוניין לדעת מה הם זכויותיי - מבחינה כלכלית, תמיכה, ועוד, ולמי עלי לפנות על מנת לממש זכויות אלה. תודה לכל מי שיכול לעזור

30/11/2013 | 10:47 | מאת: רינת

אתה צריך לפנות לביטוח לאומי.אגף השיקום.לספר להם על מצבך.הם יבדקו ויתנו תשובה. יש עובדות סוציאליות שיכולות לעזור לך.באגף השיקום.בהצלחה!

איתמר שלום, יש כמה אפשרויות. אתה יכול לפנות לביטוח לאומי מחלקת שיקום ואז תיפגש עם עובדת שיקום שתבדוק את זכויותיך לגבי לימודיםי אקדמאיים הם יכולים לתת מימון ותמיכה. במסגרת סל שיקום יש מכינות של השלמת השכלה שכולל בגרויות בכיתות מיוחדות לבריאות הנפש או משולבות. בנוסף יש פרויקט של השכלה נתמכת שזה ללא מימון אלא רק ליווי בלימודים עצם ובירוקרטיה. אחראית על הפרויקט הזה היא פנינה ויי 0509112031. זה רק אם יש לך סל שיקום. בהצלחה נהורה

03/12/2013 | 09:32 | מאת: איתמר

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה