משרד הבריאות "מגן" על מפעל שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/11/2013 | 14:10 | מאת: אמא

בני במפעל שיקום , שם באותו המפעל לוקחים לו ממש חלק מהנסיעות המגיעות לו בסל שיקום , בנוסף לא משולמים לו גב"ע מדווחים פחות מימה שהוא עושה. העו"ס שבמפעל שיקום כששמעה מימני שפניתי לנציבות בעיניין מרמה כלפי בני החסוי, פנתה מיד למשרד הבריאות (חברה שלה שעובדת בתחום בריאות הנפש מגבה אותה) ובנוסף גם הן מוציאות דיבה עלי. לציין שאני אפוטרופוס על בני לגוף ולרכוש. מה עלי לעשות? כיצד אני אמורה להתנהל מולן ? על מנת שבני יקבל את שמגיע לו ?! תודות רבות

שלום, מההכרות שלי עם מסגרות השיקום בתחום התעסוקה, למרות שהשכר נראה זעום הוא כך כי תפוקת העובדים נמוכה והמפעל אינו רווחי כלל. אם תשאירי ראש פתוח ותקשיבי למנהל המפעל אני מאמינה שתוכלי לקבל הסבר מניח את הדעת. אף אחד בשיקום לא בא לגנוב או לרמות דיירים. בכל אופן אם ההסברים לא מניחים את דעתך יש לך אפשרות לפנות. כל מסגרות השיקום נמצאות בפיקוח של משרד הבריאות הן בצד המקצועי הן בצד הכלכלי ועוד. את בהחלט יכולה לפנות לפיקוח שיושב בלשכת פסיכיאטר מחוזית אזורית, כמו כן את יכולה לפנות לרכזת שיקום אזורית. את יכולה לפנות גם לגב' דינה ברק שהיא רכזת תחום משפחות במשרד הבריאות ויושבת בירושלים במחלקה של בריאות הנפש במשרד הבריאות. נהורה

10/11/2013 | 06:17 | מאת: אמא

02/12/2013 | 23:54 | מאת: רספוטין

גם אני נתקלתי בעמותות שגוזלות את החזר הנסיעות המתמודדים, עמותות שמספקות שרות מנימנלי ביחס לשרות שהן אמורות לתת. מפעלים מוגנים אשר לא משלמים את התשלום החודשי שאמורים להעביר למתמודדים. איני רוצה לציין שמות אבל הטענות של האמא בהחלט נכונות ומוצדקות

10/11/2013 | 05:13 | מאת: מני

גב' אמא, תדאדי לצלם עותקים של כל המסמכים הרלוונטיים לסיפור שלך. לדעתי את צריכה לפנות לגורם (אחד או יותר) שהוא חיצוני ונייטרלי - זה צריך להיות גורם "עם שיניים", ואני הייתי שוקל פנייה לצד (או במקום זה) לתקשורת. את יכולה לפנות לשי"ל ולבקש שם ייעוץ משפטי. את יכולה לפנות עם הסיפור שלך לתוכנית "יהיה בסדר" ברדיו. אפילו לנתן זהבי, צופית גרנט (למרות שהיא כנראה מאלה שמקבלים את האמת הפסיכיאטרית כתורה מסיני), ואולי גם לפרסם את הסיפור בפייסבוק. כמה שיותר רעש וכמה שיותר חשיפה של העוול שנעשה לבנך - והאחראים לעוול הזה, יותר טוב. בכלל, אולי לא אכפת לך מהניצול של בנך (למה מגיע לו פחות משכר מינימום ? מה הוא, פושע ?) אבל כנראה שכשמתעסקים עם "מעסיקים" מפוקפקים כמו שלו, לא פלא עד כמה הניצול יכול להתדרדר. לפגישה האה שלך עם ה"מעסיקים" של בנך כדאי שתביאי מצלמה נסתרת ותקחי בחשבון גם אפשרות להעביר את זה לגורמים כמו כלבוטק. אולי הבן שלך כבר ניזוק, אבל לפחות מאחרים ייחסך הניצול והפשע האלה. תזכרי את זה : שחיתות היא לא דבר נדיר כאן.ויש אנשים וגורמים מושחתים שמבינים רק שפה אחת - השפה המשפטית. תמצאי לך סיוע משפטי הומני ורציני, ועל הדרך תעשי "פרסום" כמו שצריך ולמי שצריך, ולכי על זה בכל הכוח, בלי להתייאש ולוותר. בהצלחה,

10/11/2013 | 15:41 | מאת: אמא

נתת לי המוןןןןן כוח , לא מוותרת

02/12/2013 | 23:56 | מאת: רספוטין

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה