למי שיש נכות נפשית של 10% זכאי לשיקום מקצועיבביטוח

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

22/10/2013 | 10:14 | מאת: אחד

שלום קיבלתי 10% נכות נפשית במלל שקיבלתי כשהגשתי תביעה לנכות כללית רשום שהם ממליצים לחדש את הקשר עם מחלקת השיקום למרות שראיתי שצריך שיהיה 20% נכות לצמיצות השאלה 1. האם למרות שיש לי רק 10% נכות יקבלו אותי במחלקת שיקום של הביטוח לאומי? 2.האם יהיה אפשר ללמוד מקצוע דרכם(ביטוח לאומי) וגם לעבוד תוך כדי לימודים? 3.האם אחרי לימוד המקצוע הם יעזרו לי למצוא עבודה במקצוע שלמדתי? 4.האם אני אמור לקבל מהם סכום כספי מסויים כשאני אלמד במידה שאני לא יעבוד או יעבוד במשרה חלקית בגלל הלימודים? תודה על העזרה

שלום, למיטב ידיעתי 10% לא מספיק. אבל אם כתוב לך הייתי מנסה מה יש לך להפסיד. באופן עקרוני מחלקת שיקום של ביטוח לאומי נותנת לימודים מקצועיים, מממנת לימודים במקומות שונים וגם נותנת השמה. כדאי להתעקש. נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה