הסבה לסיעוד עבור חולת סכיזורפניה בדימוס

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

26/09/2013 | 20:05 | מאת: אלונית

שלום רב לפני כמה שנים אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה ואושפזתי לכמה ימים. לדעתי טעו באבחנה שלי, אבל זה לא ממש משנה - בתיק הרפואי שלי רשום מה שרשום, וזה המצב. כיום אני כבר מספר שנים בלי תרופות ומתפקדת יופי מכל הבחינות, והפסיכיאטר האחרון שאבחן אותי כתב שאני לא סובלת מפתולוגיה. אולם עדיין יש לי אחוזי נכות שאין לי מושג איך מוחקים....... היום אני מסיימת תואר שני, ושוקלת הסבת אקדמאים לסיעוד. בטפסי הקבלה ללימודים יש תמיד הצהרה שצריך למלא לפי החוק, שלא סבלת ממחלה מסוכנת למשל..... הכוונה היא למחלות נפש. השאלה היא האם יש סיכוי שיקבלו אותי למרות ההיסטוריה הרחוקה והנכות? או שזכותם לנפנף אותי עוד לפני הראיון ? מה אני יכולה לעשות בנדון? אלונית

שלום, באופן אישי דברתי עם פסיכיאטרים מבי"ח שונים שאמרו לי שהם משנים אבחנות ובמידה והאבחנה תשתנה מסכיזופרניה לפסיכוזה חד פעמית, יכול להיות שכן יקבלו אותך. אני לא אומרת לך מה לעשות , אבל אם תגשי לפסיכיאטר שישנה את האבחנה ויכתוב כל מה שקרה מאז אני לא רואה שום סיבה שלא יקבלו אותך. נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה