מחפש עזרה במציאת מסגרת שיקומית/עבודה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

23/09/2013 | 11:06 | מאת: ללא שם

שלום, אני סובל מפוסט טראומה כתוצאה תאונת דרכים וקיבלתי נכות נפשית. במקצועי אני רו"ח אך ב-3 האחרונות אני לא עובד כלל. ניצלתי את ה-3 השנים האחרונות בהם אני לא עובד לקבלת טיפול בניסיון להשתקם, טופלתי אצל פסיכולוג קליני ואצל מטפלת ברפואה אלטרנטיבית (להקלת כאבים). הטיפולים לא עזרו כ"כ ואני סובל מקשיי תפקוד רציניים (עייפות כרונית, כאבי ראש, מחסור אדיר בשינה, קשיי ריכוז ועוד). הפסיכולוג שלי המליץ לי לנסות להשתלב בעבודה במשרה חלקית ואף הציע לסדר לי מקום עבודה כזה אך זה לא הסתדר לי כי מקום העבודה הוא בעיר אחרת ויש לי בעיה רצינית בניידות ופחד משהייה בכבישים. רציתי לדעת האם יש ארגון שיכול לעזור לי בשיקום ובעיקר במציאת עבודה במשרה חלקית באזור מגוריי? אינני רוצה ואינני מוכן לשקר בראיונות עבודה והייתי רוצה להשתלב במקום עבודה שמודע לבעיותיי. אני מוכן לעבוד ללא תשלום, הכל העיקר ולנסות להשתקם ולהשתלב שוב בחברה ובעבודה. תודה מראש.

03/10/2013 | 08:07 | מאת: סוזי

תעסוקה נתמכת למקבלי קצבת נכות דרך משרד הבריאות וביטוח לאומי. או דרך עמותת אלווין יש להם אתר יש להם סוג סיוע בחיפוש עבודה שלא נועד למי שמקבל סל שיקום. ויש עוד עמותות שעוזרות ניתן למצוא ולפונים באינטרנט. יש גם שיקום דרך ביטוח לאומי - אבל לא ידוע לי אם זה יעיל.. אפשרות אחרת שתתנדב לעמותות במקצוע שלך. ואולי משם תגיע לעבודה גם בשכר. מקווה שעזרתי.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה