הפגנה מול בית החולים אברבאנל בעקבות הפסקת הוועדות

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

21/03/2006 | 14:43 | מאת: אמיר טל

ראשית מזל טוב על השקת הפורום. רציתי להביא לידיעתכם כי מחר תערך הפגנה מול שערי בית החולים אברבאנל כמחאה על הפסקת וועדות סל שיקום, על אי החלת הרפורמה הביטוחית לה כולם כבר מחכים יותר מעשר שנים ובכלל על היחס החברתי והמוסדי כלפי המתמודדים עם מוגבלות פסיכיאטרית. בברכה, אמיר טל בחברה טובה - רואים מעבר (ע"ר) www.behevratova.co.il הפגנה חונקים את השיקום שלנו! קוברים לנו את התקווה! ב-15 במרס הופסקו הוועדות וננעלו בפנינו שערי השיקום. נבוא כולנו להילחם על חיינו! ניפגש מול שערי בית החולים אברבנאל ב-22 במרס, ביום ד' הבא, בשעה 15:00 הנכם מתבקשים להגיע לבושים בשחור! תחבורה >>> אגד: קו 86 מתחנה מרכזית חדשה בת"א דן: קו 19 מאלנבי, קו 18 מרכבת ארלוזורוב, קו 42 מב"ב ור"ג מארגנים: מטה מאבק הנכים, עמותת לשמה, מתמודדים למען מתמודדים, עמותת בחברה טובה – רואים מעבר, עמותת עוצמה, אנוש, פרויקט בנפשנו

21/03/2006 | 20:39 | מאת: גלית קלמנזון

אמיר טל שלום, אני מודה לך על האינפורמציה החשובה ומזמינה את כל מי שיש לו אפשרות ומזדהה עם המטרות, להגיע להפגנה ולהשמיע את קולו. אתה מציין שלוש סיבות להפגנה: 1. הפסקת פעילות סל שיקום- אתה ודאי מתכוון לסגירתו בפני מתמודדים חדשים. 2. עיכוב החלת הרפורמה בברה"נ. 3. יחס החברה והממסד כלפי מתמודדים. ברצוני להעיר שבעיני עצם כריכה של הסיבה הראשונה והשניה להפגנה אחת עלולה למלכד אותה. איני בטוחה שכל מי שמסכים עם הסעיף הראשון יסכים עם השני....- לתשומת לב הגורמים המארגנים. כמו כן אני מזמינה אותך ואחרים לנקוט עמדה באשר לרפורמה המתעכבת- האם התוכנית, כפי שהיא, לטובת הלקוחות בכלל? - אני בספק. בברכה גלית קלמנזון גלית קלמנזון

21/03/2006 | 21:36 | מאת: אמיר טל

אכן ישנם חילוקי דעות בנוגע לרפורמה, אך תמיד יהיו חילוקי דעות... דבר אחד ברור המצב כפי שהוא כיום לא יכול להימשך. למאבק שהתחיל כבר בבית החולים איתנים יש ארבע נקודות עיקריות כפי שנקבעו על ידי הארגונים השונים: 1. עיבוי התקציב של סל שיקום שנובע מחוק שיקום נפש בקהילה. 2. הקמת מחלקות פסיכיאטריות בבתי חולים רגילים וסגירה הדרגתית של בתי החולים לנכי נפש כמו שנהוג בעולם הנאור. 3. החלת הרפורמה הביטוחית שהממשלה החליטה עליה מספר פעמים והיא אינה מבוצעת, שמשמעותה אפשרות לקבלת טיפול פסיכיאטרי בקופת חולים כאחד האדם ולא במרפאות לבריאות הנפש. 4. הקמת ועדת חקירה ממלכתית בהשתתפות נציגי האוכלוסייה של נכי הנפש על מה שקרה באיתנים ועל מה שקורה במערכת האשפוזית כולה. בברכה אמיר טל

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה