הצהרה על קיצבה במקום עבודה חדש

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

08/08/2013 | 22:24 | מאת: דנה

למנהלות הפורום שלום רב אני בת 26 , מזה כ8 שנים אני מקבלת קיצבת נכות רצוי לציין שרק בעבודה אחת שהיא גם היחידה היציבה(שנה וחודשיים), כל השאר מזדמנות, רק בה הצהרתי שאני מקבלת נכות והאמת שהמעסיקים לא חיטטו ושאלו אותי למה. התקבלתי לעבודה חדשה בחברה גדולה, חברת אשראי החתימו אותנו היום על חוזה גם הייתי צריכה למלא טופס 101, שבו לא הצהרתי על הכנסה נוספת - קיצבה וגם לא בסעיף של תיאום מס שאני מבקשת פטור בגלל שאני מקבלת קיצבה לצורך הדוגמא. וגם נתנו לנו טופס אחר שלהם שכתוב : "לא נקבע לי על ידי המוסד לביטוח לאומי או גורם כלשהוא אחר שיעור נכות של 35% או יותר ולא הוגשה מטעמי בקשה אשר הדיון בה טרם הסתיים לקביעת דרגת נכות כאמור." ברצוי לציין שיש לי מעל 35% וכמובן שעשיתי על הטופס וי.... כי אני לא רוצה שיידעו שיש לי אני צריכה להתייעץ עם מישהו כתוב שאני חייבת למסור פרטים מלאים כי אם לא זה עבירת מס הכנסה (תיאום מס וכו') מה אני צריכה לעשות? אני חוששת שייכנסו לי לחיים וייבדקו לעומק למה יש לי נכות וכו וכו וכו........ מצד שני אני לא יודעת אם אני צריכה להסתיר את העניין של הקיצבה, מצד שלישי אני לא רוצה שביטוח לאומי ינוכה לי כסף מסויים מהשכר בגלל שלא דיווחתי. בברכה דנה

09/08/2013 | 21:43 | מאת: בונה אתרים

הקצבה שאת מקבלת היא לכול החיים הקצבה מביטוח לאומי לא משפיע לתיאום מס בכלל אם תדווחי או לא בעבודה לא משנה כלל רצוי לציין בטופס 101 וי. את יכולה לעבוד ולקבל 4000-3000 שקלים בעבודה ולא יפגעו לך בקיצבה בביטוח לאומי זה לפי חוק לרון החדש , יש באתר ביטוח לאומי מחשבון חישוב גובה קצבה ,תעזרי בו.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה