עבודה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

23/06/2013 | 08:10 | מאת: יעל

אני בת 33 עם נסיון והשכלה (רשמית) של בת 20. אני גרועה עם אנשים ואני גרועה בראיונות. נקבעו לי 40% נכות נפשית מביטוח לאומי אבל הם לא מזכים אותי בשום סוג של עזרה. אני אחרי הליך גירושים אכזרי ונורא וארוך שממנו אני עדיין מתאוששת. אין לי כסף ואין לי איפה לגור. אני נמצאת כבר יותר משנתיים בבית של חבר טוב לב שמת שאעזוב כבר אבל כיוון שבאמת אין לי לאן ללכת הוא בלית ברירה נותן לי להמשיך ולגור אצלו. אני לא מצליחה להתקבל לשום מקום וגם כשאני כבר כן מצליחה מפטרים אותי, אם לא תוך כמה ימים אז אחרי חודש. אני זכאית לשיקום מקצועי בעיקרון, אבל אני בזמנו הברזתי מהתהליך ונבוכה לנסות שוב. העו"ד שעזר לי עם הגירושים רוצה שאחזור לביטוח לאומי כי עכשיו שאני לא עקרת בית לכאורה אני עשויה להיות זכאית לאחוזי נכות נוספים אבל אין לי כוח וסבלנות להתמודד שוב עם הפסיכיאטרים האלה. אני אוכלת ואני ישנה ולכן אני לא בדיכאון ואם אני לא בדיכאון אני לא באמת נכה. זה שאני לא ממש מתפקדת, כמסתבר, זה לא סמפטומים מספקים. אני ממש לא יודעת מה לעשות.

יעל שלום, קיימים כמה מסלולי שיקום שאת יכולה לנסות. לא ברור לי מספיק אם את מטופלת באופן קבוע אצל מישהו (עו"ס, פסיכיאטר וכד'). כי אז ניתן להיעזר בהם לצורך עזרה בירוקרטית ותיווך לגורמים שונים בקהילה. האפשרויות שקיימות הינם קודם כל דרך מרפאות לברה"נ, שם יוכלו ללוות גם בפניה לסל שיקום, יש אפשרות לקבל ייעוץ מעו"ס שיקום בביטוח לאומי. בכל מקרה אם יש לך 40% נכות נפשית יש מסלול שיקום של סל שיקום שכדאי לבדוק אותו. שם יש מגוון שירותים שמוצעים בתחומים שונים כגון דיור, תעסוקה , פנאי וכד'. שיהיה בהצלחה מיכל יהודה

23/06/2013 | 11:28 | מאת: יעל

אני מטופלת רק אצל פסיכיאטרית למטרת טיפול תרופתי, היא לא ממש מתעסקת באף פן אחר. אין לי כרגע אפשרות לטיפול ממש.

07/08/2013 | 14:00 | מאת: גלי

סיפורך נגע לליבי אני מכירה את המצב שלך הייתי במקום דומה אני יכולה לייעץ לך מהנסיון שלי.

07/08/2013 | 15:22 | מאת: יעל

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה