מניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

21/05/2013 | 13:58 | מאת: שלום

הסיפור שלי התחיל ב 2000 אושפזתי אחרי התקף פסיכוטי חמור אך ללא אבחון או טיפול, מאז 3 ילדים ועוד עשרות רבות של מיני התקפים פסיכוטיים, ב 2008 עוד היתקף גדל מאד טופלתי באופן פרטי ע"י פסיכיאטר ואיבחן מניה דפרסיה, לכל ארך הדרך לא ממש טיפלתי במחלה גם אשתי התעלמה כי אך שהוא הצלחנו לחיות, היום אני אחרי שנתיים של היפו מניה בעיקר בגלל שימוש בקונצרטה כי אני מנסה ללמוד ללא הצלחה כבר משנת 2000. המסע נגמר בזה ששיקרתי לאשתי הסתרתי ממנה התקפים פסיכוטים נוספים והצלחתי לתת לאדם שעבד עלי 100,000 ש"ח . לאחר ששתפתי אותה, החיים דיי התנפצו . אני סובל על בסיס יומי ושבועי מהמחלה הזאת עליה ירידה וחוסר תפקוד כללית, ההתקפים הפסיכוטיים שחוויתי היו נוראיים אבל הצלחתי להסתיר אותם. אני דיי שבור כרגע, אשתי לא מוכנה לטיפול של כדורים או לקצבה. אני לא בטוח שאוכל להמשיך ככה. מה הפרוצדורה לקראת קצבה מה עלי לעשות. עבודתי לעיתים מביאה אותי עד כדי מיני פסיכוזות אבל אני יודע שזה מהמחלה. לא יודע כמה זמן אוכל להמשיך כך .

23/05/2013 | 18:42 | מאת: רפי לוי, עו"ס

שלום נשמע שאתה מתמודד עם מצבים קשים בחייך אך מנסה וגם מצליח לשמור על הדברים הטובים בחייך ואני מאחל לך בהצלחה בכך. לגבי הבעיה איתה אתה מתמודד- לא כתבת אם גם אתה מתנגד לטיפול ומאילו טעמים. אנשים רבים נמנעים מלקחת תרופות מחשש להשפעה לא רצויה שלהם וכן בשל חשש מסטיגמה. יש בהחלט מקום לשיקולים אלו אך חשוב לדעת כי טיפול תרופתי עשוי להקל באופן משמעותי עם הסימפטומים ולשפר באופן משמעותי את איכות חייך. אני מציע שתתייעץ עם פסיכיאטר לקבל התועלת וכן לגבי הסכנות שבנטילת תרופות ותקבל את ההחלטה בשיתוף עמו. לגבי התרופה (קונצרטה) אותה אתה נוטל חשוב שתקרא בעלון לצרכן. תרופה זו עשויה להיות קשורה בהחמרה של מצבים נפשיים כגון זה שאתה מתאר. בקשר לתפקוד בעבודה ובתחומי חיים נוספים- אני חושב שכדאי שתפנה לקבלת הכרה של הביטוח הלאומי במצבך. מעבר לקצבת נכות ייתכן שתהיה גם זכאי לשירותי סל שיקום ממשרד הבריאות, אשר יכולים לסייע באופן משמעותי בתחומי ההתמודדות שלך. לסיכום- אני ממליץ לך לפנות לתחנה לבריאות הנפש הקרובה למקום מגורייך. שם תוכל לקבל טיפול פסיכיאטרי, טיפול בשיחות לפי הצורך ותיווך לתביעת נכות בביטוח הלאומי וכן בהכרת זכאות לסל שיקום. בהצלחה! רפי לוי, עו"ס

26/05/2013 | 16:44 | מאת: שלום

יש אפשרות לעשות הכל בעיר אחרת, אני גר במקום שבו מיד מישהו יכיר מישהו וזה יהרוס את המשפחה ובטוח יפרק אותה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה