טיפול תרופתי בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

10/04/2013 | 17:58 | מאת: מיכאל

אני מטופל קרוב לשנה בסרקאוול, חולה סכיזופרניה קרוב לשנה. האם אני אצטרך לקחת את התרופות כל חיי???

16/04/2013 | 22:01 | מאת: מטופלת

כמובן שהרופא שלך צריך לענות על זה, אבל באופן כללי, בעלי הפרעות נפשיות לוקחים את התרופות כל חייהם כמניעת התפרצות ההפרעה מחדש. אם הרופא שלך יגיד לך שאתה צריך את הסרוקוואל לכל חייך (אלא אם כן ימציאו משהו אחר חדיש יותר), אז תתנחם בעובדה שסרוקוואל זו תרופה לא נוראית כל כך. יש תרופות מאותה המשפחה שהם הרבה יותר גרועים (למשל כאלה שגורמים להשמנה, ולדיכוי הרגשות והיכולות הקוגניטיביות). יש גם מטופלים שלוקחים כמה סוגים של תרופות במקביל. אם אתה רק לוקח סרוקוואל, אז המצב שלך טוב. אני לא רופאה, אבל אני מטופלת בתרופות כאלה כבר 11 שנים. אחרי כל הניסיונות של כדורים שונים, אני החלטתי לקחת סרוקוואל ועוד אחד (אני צריכה שניים), כי סרוקוואל הוא כנראה האנטי-פסיכוטי הטוב ביותר בשוק, או לפחות הטוב ביותר שלקחתי אי פעם. האיבחון שלי הוא משהו דומה לשלך.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה