עזרה דחופה במציאת הוסטל תחלואה נלוות במרכז הארץ.

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

12/03/2013 | 15:05 | מאת: משה

שלום לכם אנשים טובים. אבקש את עזרתכם. שמי משה ואני עזור מזה מספר שנים לדוד שלי שהוא מטופל פסיכאטרי המוכר היטב למערכת. כצט רקע: דוד שלי כבן 55 מאושפז כרגע במחלקה סגורה בבית חולים במרכז הארץ. הדוד סובל מבעיות פיזיות (לחץ דם, סכרת לא מאוזנת, התקפי לב) ומבעיות נפשיות (סכיזופרניה, מניה- דפרסיה). בשנים האחרונות הוא היה במסגרת של דיור מוגן ולפני כמה חודשים וועדת סל שיקום שנינתה את הזכאות שלו והעמידה אותה על הוסטל תחלואה כפולה (תחלואה נלוות?). אני לא מצליח לקבל עזרה מהמערכת, העובדת סוציאלית של הבית חולים מצאה לנו הוסטל אחד שאין בו כרגע מקום, וכביקשתי ממנה הוסטל אחר היא אמרה שאין כרגע. שלחתי פקס לפסיכיאטר המחוזי ולא קיבלתי שום תשובה. אני מבקש את עזרתכם כי אין לי מוסג כבר לאן לפנות או מה לעשות. יש לציין שאפילו את המסמכים של הסל שיקום אין לי, העובדת הסוציאלית שולחת אותי לוועדת סל שיקום והם לעו"ס וחוזר חלילה. אני מרגיש ששוב אני הולך לאבד אותו בדיוק כמו שקרה לפני כחודשיים שדוד שלי השתחרר אחרי אשפוז ארוך ובגלל שלא מצאנו לו מסגרת מתאימה (פחות או יותר הוא הסתובב ברחובות) המצב שלו ידרדר במהירות (גם הפיזי וגם הנפשי)והוא אושפז שוב. אני מאמין שיש לי שבועיים שלושה עד שהוא ישתחרר שוב ואני חייב למצוא לו פיתרון דיור. אשמח למצוא לו הוסטל מתאים שיש בו מקום ואם לא אז איזה שהוא פתרון דיור שבוא הוא יוכל לקבל עזרה ותמיכה בחיי היום יום בתקווה שהעזרה תעזור לו לעלות על דרך המלך. תודה מראש. משה.

12/03/2013 | 23:44 | מאת: deleted

שלום יש הוסטל בתל אביב שנקרא בית אלון שייך לחברת קידום פרויקטים שיקומיים, תמצא את זה באינטרנט. בנוסף יש מסגרת שנקראת מגורים טיפוליים אנטנסיביים שמתאימה לאנשים עם תחלואה נילוות כזו, זה לא בדיור הוסטל אבל שווה לברר. יש ברמת השרון "בית בשרון". שייך לקבוצת פרויקטים שיקומיים תמצא באנטרנט מקסימום ממקשר למשרד הראשי 03-9033150 נהורה

17/03/2013 | 06:42 | מאת: משה

תודה נהורה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה