למיכל יהודה - טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/08/2012 | 10:08 | מאת: אלה

שלום לך, מניסיונך, האם יש לי סיכוי לקבל טיפול פסיכולוגי/תרפויטי ארוך טווח למרות שלא אושפזתי בעבר ? תודה ויום נעים.

07/08/2012 | 10:40 | מאת: אלה

ואם אפשר עוד שאלה : מה ההבדל בין שיחות תרפויטיות לבין טיפול פסיכולוגי ? במטרה ? בהיקף ? בהכשרה של המטפל ? תודה רבה .

08/08/2012 | 08:11 | מאת: יקי סינגר

שלום רב, במידה ואת מתכוונת לטיפול בשירות הציבורי- דהינו התחנות. ברוב המרפאות יש תורים ארוכים ואין קשר אם אושפזת או לא. להפך לעיתים הם מעדיפים בתחנות אנשים שלא אושפזו לטיפולים שיחתים. בקיצור הענין תלוי במרפאה המקומית של בריאות הנפש.\ לפי הבנתי טיפול פסיכולוגי נעשה ע"י פסיכולוג , טיפול תרפויתי נעשה ע"י אנשי מקצוע מוסמכים מתחומים חופפים (עובד סוציאלים, מטפלים באומנות...).

אלה שלום, יש אפשרות לקבל טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפיטי דרך קופת חולים במחיר של סביב 100 ש"ח לפגישה אך זה מוגבל למס' פגישות, טיפול לטווח ארוך יותר אפשר לקבל במרפאה לבריאות הנפש. באופן עקרוני טיפול פסיכולוגי נערך ע"י פסיכולוג יש כל מיני סוגים של טיפולים לפי האוירנטציה של המטפל. טיפול פסיכותרפויטי יכול להיערך על ידי מגוון של מקצועות שעשו לימודי פסיכותפריה בבית ספר לפסיכותרפיה לרוב מדובר בעובדות סוציאליות בעלות תואר שני. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה