שיקום מקצועי וקבצת נכות

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

23/10/2011 | 16:52 | מאת: מימי

שלום, אני מוכרת כנכה כללית על רקע נפשי לצמיתות ומקבלת קצבה מלאה. שוקלת לפנות לשיקום מקצועי ומעוניינת בלימודי צורפות. היה לי רקע בעבודה בתחום זה בעבר במפעל (בהפניית סל שיקום). אולם איני מעוניינת לעבוד במפעל שוב. במקום זה חושבת לייצר יצירות לבדי ולנסות למכור בדוכנים. האם במקרה שאעבור מימון לימודים ע"י שיקום מקצועי יוכל ביטוח לאומי לחייב אותי לעבוד בכל עבודה שניתן למצוא בתחום כולל מפעל? ואם אסרב לכך האם יבטלו לי את קצבת הנכות כי מבחינתם אני אחשב שעברתי שיקום וכשירה לעבוד במקצוע? או שזה בחירה שלי איפה ואיך לעבוד לאחר הלימודים? מה בכלל קורה לקבצת נכות צמיתה לאחר שמישהו עובר שיקום מקצועי? האם היא מתבטלת אוטומטית או הזכאות ממשיכה?

23/10/2011 | 20:41 | מאת: י. בן יעקב

אני חוזר לומר, לצערי אין לי מידע רב בסל שיקום וזכויותיו. אני בפורום כאן יכול לתת מנסיוני בקשיי החיים וההתמודדות. גם קצת על תרופות ועל טיפולים ופסיכולוגיה. בקיצור, אני מפנה לאתר ממ"נ יש פורום על זכויות סל שיקום.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה