בקשה לסיכום טיפול מפסיכולוג

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

30/08/2011 | 12:46 | מאת: גיא

בימים אלו אני נמצא ללא טיפול נפשי או תמיכה נפשית. בכוונתי להמשיך תהליך טיפולי במסגרת המרפאות הציבוריות. עד לפני חצי שנה ובמשך כ4 שנים הייתי בטיפול פסיכולוגי. האם יש לי את הזכות/אפשרות לקבל מן המטפל הקודם סיכום ממצא של הטיפול.(4 שנים זה די הרבה זמן) אני חושב שסיכום כזה נחוץ עבור בעל המקצוע הבא שאמצא, האם זה נכון? אני חושב שזה גם דרך עבורי לזכור את ההישגים והליקווים בטיפול, האם זו סיבה ראוייה לבקש סיכום טיפול? ולבסוף, מה אמור להיכלל בסיכום. הערה: המטפל הוא פסיכולוג ולא פסיכיאטר. האם גם פסיכולוגים אמורים לתת סיכום טיפול? אשמח אם תענו על השאלות הנ"ל או תפנו אותי למי שיכול לענות לי עלייהן בהרחבה. תודה רבה!00554

30/08/2011 | 22:50 | מאת: י. בן יעקב

ראשית כל למה שלא תפנה ותבקש ממנו. תסביר לי שאתה רוצה 'סיכום' למקרה שתמשיך טיפול במקום אחר [כפי שאתה רוצה לעשות] וגם שזה חשוב לך לעצמך, עברנו תקופה ביחד דיברנו החכמנו וכו' אני מאד רוצה מסמך סיכום שיהיה לי דברים מול העיניים. יחד עם זה תבין שהוא לא יכתוב לך פה מגילה, גם במרפאה ואפילו בית חולים אפילו שאתה מחליף מטפל ושם מקובל להעביר מכתב אבל גם שם זה בהחלט סיכום עיקרי הדברים, תוכל לבקש ממנו אישית שלא יקמץ במילים, אבל אל תצפה למגילה. תוכל גם להבהיר לו מה אתה רוצה 'לראות מול העיניים'. כמו: מה האבחנה שלו עליך, ונימוק קצר מדוע, באיזו שיטה טיפל בך, ובאיזו ממליץ (יש קוגניטיבי יש דינמי ועוד), איזה דברים 'חזקים' יש לך, ואיזה דברים חלשים שכדאי לעבוד עליהם, ושיציין אותם בבירור. איזה דבר הרגיש שעזר לך במיוחד. ולסיכום מה הוא אומר באופן כללי וסיכומי. בהצלחה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה