לבן יעקב שלום רב

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

04/08/2011 | 19:33 | מאת: שמעון

בהמשך לתשובתך בקשר לריגרסיה שלי רציתי לדעת איך מצבך היום האם אתה עובד זוגיות ובכלל איך חייך נראים לעומת 10 שנים קודם כשהמחלה הייתה דומיננטית

04/08/2011 | 20:59 | מאת: י. בן יעקב

בהחלט, יש עבודה וזוגיות, אך זהו תהליך שלוקח זמן, וסבלנות. הערה: אינני אוהב שאתה מדבר הרבה על 'המחלה' ו'רגרסיה' וכו', כידוע היום גישת ההחלמה מדברת בעיקר על החלקים הבריאים שמהם שואבים כוח וכידוע לכל אחד יש הרבה חלקים שנשארו בריאים. לדוג' אם אתה מסוגל לגלוש באינטרנט וגם להיות מודע לעצמך [להתייעץ] זה אומר שהחשיבה והמסוגלות שלך טובות, [ולצערינו יש כאלו שזה נפגע אצלם] ועל זה תשקיע מחשבה איך להתקדם ולהשתקם בתפקוד וכדו' כשאתה חושב על החלקים הבריאים. אני בהחלט זוכר, פעם ראשונה שלי באשפוז, כל הזמן דיברתי על 'אני חולה' וכו' [וכמה קשה לי..] ואכן, המטפלת שלי הדגישה לי כל הזמן שזה לא טוב המשפטים האלה [והחשיבה הזו]. ובאמת, אחרי תקופה והתהליך של החיזוק שלי מצאתי את עצמי מפסיק לדבר ככה, וגם לא לרוץ כל רגע לפסיכיאטר. לכן כיום, קוראים אנו לנו 'מתמודדים' כלומר אקטיביים ופועלים למען ההחלמה. אז שיהיה לך בהצלחה! אם אתה תתמיד, עם רצינות, המון סבלנות, ואפי' שיש נפילות, אתה תגיע רחוק!!

05/08/2011 | 17:37 | מאת: שמעון

גם אני לא בעד לדבר על רגרסיה מחלה וכיוב פשוט אני נמצא בתקופה מעיקה מבחינת הכל אני לא עובד כרגע יש לי לחכות לקהילה טיפולית ב1.9 והזמן עומד מלכת כנראה שאני צריך סבלנות

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה