דחיית ההפגנה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

29/10/2006 | 21:50 | מאת: איריס

גלית שלום שמעתי עכשיו שההפגנה נדחית ליום א' הקרוב (עוד לא ברור באיזו שעה) כיוון שיום ה' הוא יום הזכרון לרוה"מ יצחק רבין. אולי אפשר להבהיר יותר את הקשר בין חוק ההסדרים לבין הרפורמה בבריה"נ? להתראות

29/10/2006 | 22:15 | מאת: גלית קלמנזון

איריס לילה טוב, ראשית, אני מודה על העדכון לגבי מועד ההפגנה. באשר לנושא שהעלת, באופן כללי אני יכולה לומר שנושא סל שיקום, דהיינו כל נושא שיקום נפגעי נפש: מגורים, תעסוקה, פנאי, השכלה, טיפולי שיניים, תמיכה במשפחות ונופשונים - לא "נכנסו" להסכם משרד הבריאות מול קופות החולים. דהיינו, הנושא נותר מחוץ לאחריות הקופות ובאחריות המדינה. לצד השינוי שייעשה באמצעות הרפורמה בטיפול הנפשי, משתנה לרעה מידת המחוייבות שהמדינה לוקחת על נושא השקום. החל מינואר 2007 המדינה אינה מחוייבת עוד לתת שרותי שיקום לכל מתמודד עם 40% נכות נפשית, כי אם המחוייבות מסוייגת לשאלה אם יש תקציב לכך.... הרי כולנו יודעים כמה תקציב יש לחוקים מן הסוג הזה בסופו של דבר. תקציב השיקום צומצם לפחות ממחצית ממה שהיה בשנת 2006 עבור השנים 2007 ו- 2008. בכל מקרה יש נסיגה במידת המחוייבות של המדינה לטיפול ושיקום נפגעי הנפש ואנחנו נסוגים שנים רבות בימים אלה. מקווה שהבהרתי....

30/10/2006 | 16:31 | מאת: תמי גנדלמן

התפרסמה בפסיכולוגיה עברית, ניתן לחתום דרך הדף הראשי- להיכנס למידע על הרפורמה ושם לחתום על עצומה, לא חייבים לכתוב שם משפחה, כל חתימה תעזור. תודה תמי.

01/11/2006 | 01:00 | מאת: חנה שטרום כהן

לשאלת הקשר בין חוק ההסדרים והרפורמה בברה"נ. משרדי האוצר והבריאות רצו להגניב את הרפורמה במחטף דרך חוק ההסדרים כך שהציבור לא יספיק לעיין בהסכם ולא ידע מה באמת מציעה הרפורמה. בהצבעות על חוק ההסדרים יש משמעת קואליציונית כל שגם אם ח:כ מתרשם שהחוק רע מאד הוא לא יעיז להצביע נגד. כמו כן סיביב חוק ההסדרים יש תמיד רעש גדול כי הרב הגופים מגלים פתאום שהורידו להם מיליונים מהתקציב ואז התקשורת עסוקה מאד בכל הגופים הגדולים הללו כך שלא ישימו לב לרפורמה שרק נוגעת בכמה... בפעילות המשותפת של העובדים בבריאות הנפש, מטופלים ואישי ציבור הצלחנו לגייס גם את יו"ר ההסתדרות שהיגיע להסכם עם האוצר שהרפורמה תעבור בחקיקה רגילה מה שנותן לנו זמן לחשוף את הרפורמה הנוראית הזו לפני הציבור, שיוכל לבחון אותה ולהעריך את ההשלכות שלה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה