שאלות בנוגע לקורסים של ביטוח לאומי וסל שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

27/01/2011 | 15:52 | מאת: יעל עו"ס

שלום רב, אני עובדת סוציאלית חדשה וקצת מתקשה למצוא תשובות בנושאים אילו. אשמח אם תוכלי לעזור לי. יש לי משתקמת אשר מתגוררת בדיור מוגן והיא מעוניינת לבדוק זכאות ללמוד דרך ביטוח לאומי או סל שיקום. האם ישנו הבדל בין קורסים המוצעים דרך סל שיקום ואילו המוצעים דרך ביטוח לאומי? אילו תנאים צריכים להתקיים על מנת לקבל קורס מביטוח לאומי? הבנתי שמגיע רק 1 כזה..ואיפה ניתן לברר איך להגיש בקשה לקורס ואילו קורסים או לימודים מוצעים? נוסף על כך, היכן ניתן לברר אילו קורסים מוצעים תחת סל שיקום היכן ומה התנכם לקבלה? ממתינה לתשובתך.. תודה רבה!

27/01/2011 | 23:19 | מאת: adi

שלום יעל, דרך סל שיקום יש לה אפשרות להשלים בגרויות. בזמנו גם היה את תוכנית מעברים שדרכם אפשר היה ללמוד מקצוע. שווה לברר אם עדיין קיים. עדי

27/01/2011 | 23:47 | מאת: יעל

מלאה שמעוניינת בלימודים על מנת לרכוש מקצוע ( כמו מזכירה רפואית). תוכנית מעברים עוזרת לנערים ונערות לחוות את השינוי והמעבר מחטיבת ביניים לתיכון באופן חיובי. ואני עדיין מנסה לברר איזה קורסים יש דרך ביטוח לאומי ומה התנאים לקבל אישור לזה... תודה רבה על העזרה :-)

29/01/2011 | 21:44 | מאת: ענת תנעמי

01/02/2011 | 14:20 | מאת: הדר, עו"ס- תוכנית אפיק להשכלה

שלום יעל, אם המשתקמת שאת מלווה גרה באיזור המרכז, אז אולי "תוכנית אפיק להשכלה" המתקיימת בראשל"צ תוכל להתאים. זו תוכנית ייחודית, הממומנת על ידי ביטוח לאומי וסל שיקום, והמטרה שלה היא להכין לקראת שילוב בלימודים גבוהים או מקצועיים. התוכנית כוללת מכינה בת חצי שנה, בה נלמדים קורסים לחיזוק מיומנויות הלמידה (כגון- אסטרטגיות למידה, אימון המוח לשיפור הזיכרון, יישומי מחשב, אנגלית ועוד). המכינה מהווה הכנה לקראת שילוב בלימודי המשך, והיא מתקיימת במכללת אפיק. בעוד כשבועיים יפתח המחזור השביעי של התוכנית, ועל כן אם היא נשמעת רלוונטית עבור המשתקמת שאת מלווה- את מוזמנת לצור קשר בימים הקרובים (כמה שיותר מהר), בטלפון: 03-5324265. מעבר לכך, אשמח לספר לך עוד על התוכנית. המשך יום נעים, הדר, עו"ס, תוכנית אפיק להשכלה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה