מקבלי קיצבה,תיאום מס ומה שביניהם

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

26/01/2011 | 20:34 | מאת: אלינור

היי קודם כל אפתח בזה שאני לא בטוחה שזה הפורום המתאים ואם זה אכן אינו הפורום המתאים, אשמח לדעת לאיפה כן כדאי לי לפנות. יש לי שתי שאלות : אוקי אז ככה : 1. התקבלתי לעבודה בשוק החופשי "עבודה רגילה" ולא מוגנת אני נמצאת בקורס, עליו אני מקבלת משכורת לכל דבר.... יצאתי באמצע הקורס עקב כישלונות במבחנים.. 2.בכל אופן,אני מקבלת קיצבת נכות... האם אני חיבת לעשות תיאום מס כדי שלא יורידו לי 46% והפסדתי כמעט חצי משכורת? זה משכורת שהיא חד פעמית מהחברה הספציפית הזאת כי אני לא אמשיך בקורס. עכשיו שאלה שלא קשורה לתיאום מס אלא יותר לטפסים. הספקתי למצוא מקום עבודה חדש ואצטרך לחתום על טופס 101האם מומלץ להצהיר שאני מקבלת קיצבה?.............. אם אני לא אדווח יעלו עליי? שאלה אחרת : אם אני ידווח שאני מקבלת קיצבה.. אני אהיה פטורה ממס? תודה וסופ"ש נהדר

26/01/2011 | 22:20 | מאת: ענת תנעמי

אלינור שלום רב וברוכה הבאה לפורום, לגבי שאלתך הראשונה - האם מילאת טופס 101 כאשר התחלת את הקורס? אם התשובה כן אז שם היית אמורה לרשום את העובדה שאת מקבלת קיצבה. אם לא אני מציעה לבדוק במס הכנסה עצמו טלפונית או באתר: http://ozar.mof.gov.il/taxes/ (הקישור אינו לחיץ. יש להשתמש ב"העתק" "הדבק" בשורת הכתובת) האם את שואלת לדעתי לגבי ההצהרה על קבלת הקיצבה? ובכן, דעתי שבטפסים כאלה צריך להצהיר הצהרת אמת. את גם אמורה לחתום בסוף הטופס שכל הפרטים שהצהרת עליהם הם נכונים. לגבי השאלה אם יעלו עלייך? אין לי מושג אבל האם זה שווה את החשש? לגבי הפטור ממס - למיטב ידיעתי מס ההכנסה הוא הדרגתי. דרגת המס מותאמת לרמת השכר. בנוסף, לכל אדם יש נקודות זיכוי (שמקבלים על מספר ילדים מתחת לגיל 18, על כך שנשואים, על כך שגרים באזורים מסויימים וכד'). אינני יודעת אם אחוזי נכות מקנים נקודות זיכוי ממס. דווקא בסוף אני מגיעה לשאלה הכי ראשונה שלך - האם זה הפורום המתאים. ובכן, היות והצלחתי לענות לפחות על חלק משאלותייך אז כנראה שכן. יחד עם זה כדי לקבל תשובות מלומדות ומוסמכות עדיף להתייעץ עם מנהל/ת חשבונות/חשב/ת שכר/יועץ/ת מס. בכל מקרה שיהיה בהצלחה בעבודה החדשה ענת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה