סל שיקום ודיור עמידר

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

21/01/2011 | 21:30 | מאת: קרן

שלום הייתי רוצה לשואל שאלה הבא : אחותי היא מתמודדת ,כרגע לא הגישה תביעה לקצבת נכות כללית . בזמנו היא קיבלה דיור ציבורי על ידי משרד הקליטה(לפני 10 שנה ). עקב כך שהיא לא מקבלת קצבה ולא עובדת במשרה מלא - אין לה הנחה בדיור הציבורי. כיום שכר הדירה שלה 1800 ש"ח ,כאשר הכנסה שלה 2000 ש"ח .היא נבדקה על ידי הרופא של משרד הבריאות אישר ,היא קיבלה 50 % נכות נפשי.השבוע היא מגישה טפסים לוועדה לאישור סל השיקום .אם סל השיקום יכול לכלול גם סיוע בשכר דירה בדיור הציבורי ? מה עוד יכול לכלול סל שיקום ,איזה עוד סיוע ? תודה

23/01/2011 | 05:25 | מאת: ענת תנעמי

קרן שלום רב וברוכה הבאה לפורום, סל שיקום אינו כולל סיוע בשכר דירה. את הסיוע הזה יכול לקבל מי שיש לו 75% אי כושר ומעלה ממשרד השיכון. מסל שיקום אפשר לקבל שרותי שיקום בתחומי הדיור (- הוסטל, דיור מוגן), התעסוקה (- מועדון תעסוקתי, מפעל מוגן, תעסוקה נתמכת), הפנאי (-מועדון חברתי), החונכות וההשכלה (-השלמת השכלה, השכלה אקדמית נתמכת). בהצלחה ויום טוב ענת

23/01/2011 | 11:29 | מאת: קרן

תודה על תשובתך ,עוד שאלה ,מה ניתן לבקש מ קרן סל שיקום? באיזה מקרים ניתן לפנות ואיזה הגבלה כספית יש אצל קרן שיקום. אם לצורך פנאי או עבודה אני צריכה ציוד כמו מחשב נייד ודיסק קשיח נייד .אם אני יכולה לבקש מקרן שיקום ?

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה