שאלות לגבי התחלת התהליך בביטוח הלאומי!

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

16/01/2011 | 20:01 | מאת: אנונימי

בס"ד שלום, אני מתקרב לגיל 18 ממרכז הארץ. מגיל מאוד צעיר מתמודד עם מגבלה נפשית - מגיל 10 בטיפול פסיכולוגי וקצת לפני בר המצווה בטיפול פסיכיאטרי. כיום אני מטופל ע"י פסיכיאטר אשר משמש לי כפסיכותרפיסט (הוא עוסק גם בפסיכותרפיה). אשמח לדעת האם ניתן להתחיל כבר עכשיו את התהליך לשיקום בביטוח הלאומי על מנת שבמידה ואצטרך אוכל להתחיל את תהליך השיקום כבר בגיל 18 ואוכל להיכנס למסגרת שיקומית לנפגעי נפש לפי מה שיתאימו לי בביטוח הלאומי. בנוסף אשמח לדעת איך מתחילים את התהליך , מה צריך ומאמר המפרט על הדברים הללו. מי שיכול לעזור אודה לו מאוד.

16/01/2011 | 22:30 | מאת: בן יעקב

מנסיוני, חבל להתאמץ לבד! אתה זכאי לעו"ס שילוו אותך בכל התהליך ויודיעו לך את זכויותיך. כמו"כ הרופא המטפל בך צריך לעזור ולהפנות וכו'. בהצלחה

17/01/2011 | 11:47 | מאת: אנונימי

שלום לך, קודם כל תודה רבה על העזרה וההצעה. אני באמת היום נפגש עם הפסיכיאטר שמטפל בי ואציע לו את הנושא. בנוסף לא ידעתי שאני זכאי לליווי של עובד/ת סוציאלי/ת ואני אשמח להיוועץ בהם. אבל עדיין לא ענית לי על השאלה: האם אני יכול להתחיל את התהליך כאשר אני מתחת לגיל 18 על מנת שבהגיעי לגיל 18 אוכל להתחיל את תהליך השיקום? בנוסף אשמח לקבל מאמר מפורט על נושא שיקום של נפגעי נפש בקהילה - מן מאמר של שאלות ותשובות לנפגעי נפש בקהילה. אודה לך מאוד אם תעזור לי ותודה על העצות שנתת לי עד עכשיו!

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה