עזרה דיור לחולה נפש

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/01/2011 | 16:58 | מאת: רחל

אחי בן 32 אובחן כלוקה בסכיזופרניה גר כרגע עם הורים מקבל קצבת נכות . רציתי לדעת באם יצא לדיור עם שותפים המתאימים לו האם יפסיקו את קצבת הנכות שלו ?. האם יקבל סיוע בשכ"ד ?? תודה על עזרתך.

13/01/2011 | 19:31 | מאת: ענת תנעמי

רחל שלום רב וברוכה הבאה לפורום, אין שום סיבה שאם אחיך יעבור לגור בדירה עם שותפים יפסיקו לו את הקיצבה. הקיצבה אינה תלוייה במקום המגורים שלו אלא ביכולת ההשתכרות שלו. אם כרגע הוא אינו יכול לעבוד ואינו יכול להשתכר למחייתו הוא זכאי להמשך קיצבה גם אם הוא עובר לגור מחוץ לבית ההורים. סיוע בשכר דירה ניתן לאנשים שיש להם 75% אי כושר ומעלה. הסיוע ניתן ע"י משרד השיכון דרך 3 חברות שמטפלות בכך - עמידה, מתן-חן ומ.ג.ע.ר. מה שצריך לעשות כדי לקבל את הסיוע הוא לגשת לסניף של אחת החברות עם תעודת זהות, אישור על קיצבת הנכות וחוזה שכירות. האם אחיך מוכר בסל שיקום ? אם כן הוא יכול לעבור לגור בדירה שכורה במסגרת של דיור מוגן. המשמעות של דיור מוגן היא שהוא גר בדירה עם שותפים שמתאימים לו, כמו שציינת, ומקבל ליווי של מדריך/ה ומתאם/ת טיפול. בנוסף, רציתי להציע עוד משהו. היות וכרגע המשפחה היא מקור התמיכה העיקרי של אחיך רציתי להציע לכם לפנות למרכז ייעוץ למשפחות. יש מרכזים כאלה מפוזרים ברחבי הארץ. באיזור תל-אביב זהו מרכז של ויצ"ו שנקרא "שלנו" ובאיזורים אחרים אלה מרכזים של אנוש שנקראים "מיל"ם". במרכז כזה תוכלו גם להעזר באנשי מקצוע וגם ללמוד מניסיונן של משפחות אחרות. אשמח לשמוע ממך שוב ולענות על כל שאלה נוספת אם תהיה. ענת

13/01/2011 | 23:00 | מאת: רחל

ענת תודה על תשובתך . אחי אינו מוכר בסל שיקום . במידה ויהי מוכר בסל שיקום ויצא לגור בדיור מוגן האם גם אז לא תפגע קצבתו ויוכל לקבל סיוע בשכ"ד?? תודה

14/01/2011 | 07:54 | מאת: ענת תנעמי

רחל שוב שלום, הקיצבה של אחיך לא תיפגע גם אם יעבור לגור בדיור מוגן והוא גם יוכל לקבל סיוע בשכ"ד. אם הוא עדיין לא מוכר בסל שיקום אני מציעה לדאוג לכך שיקבל הכרה. דרך סל השיקום הוא יכול לקבל הרבה שרותי שיקום בתחום הדיור, התעסוקה והפנאי. שבת שלום ענת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה