חרדה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/01/2011 | 16:40 | מאת: שי

השבוע יש לי סל שיקום להוסטל אחראי שיקום כשנה וחצי יש לי חרדה משינוי ובימקום להרגיש שימחה כמו שחשבתי אני משותק מפחד למה

13/01/2011 | 19:25 | מאת: ענת תנעמי

שי שלום רב וברוך הבא לפורום, הדרך שבה אתה מרגיש נשמעת לא פשוטה ויחד עם זאת ממש הגיונית. כולנו חוששים משינוי גם אם השינוי הזה הוא בעצם לטובה. אנחנו רגילים לאורח החיים היומיומי שלנו וכאשר משהו משתנה בו זה מפחיד. יחד עם זאת מעבר להוסטל יכול להיות מעבר הדרגתי. אין חובה לעשות זאת באופן חד ומהיר. כל אחד יכול לעשות את התהליך בקצב המתאים לו ואז מתרגלים לאט לאט. בנוסף, אם אתה עומד לעבור להוסטל אתה יכול לבחור בעצמך את המקום שאתה מרגיש שהכי מתאים לך. גם בכך יש משהו שיכול להפחית את החרדה מפני השינוי. כאשר אתה בוחר בעצמך את המקום אתה מרגיש מראש שזה המקום שלך ושזאת ההחלטה שלך. אני מקווה שיש בדברים שכתבתי לך פה קצת עזרה. בכל מקרה אני אשמח לשמוע ממך שוב ולענות על שאלות נוספות כאשר יהיו. אשמח גם לשמוע איך הדברים מתקמים. אני מאחלת לך הצלחה בדרכך ענת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה