אחי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

05/01/2011 | 20:16 | מאת: גלי

אחי אמור לעבור ועדה לסל שיקום.העוס הציעה לי שאגיעה איתו. האם הנוכחות שלי תרשם בפרוטוקול כלשהו? אני חושבת שאחי אינו חולה נפש האם מקובל שאגיש בכתב לוועדה את מה שאני חושבת?

05/01/2011 | 22:41 | מאת: יקי סינגר

שלום, אני לא אכנס למקרה הספציפי של אחיך אלא אתאר את המתרחש בועדות סל שיקום. ועדת סל שיקום לא באה לדון אם אחיך סובל ממחלת נפש. מטרתה היא לעזור לאדם לבנות תכנית שיקומית ולקבל סיוע דרך שרותים שונים למימוש התכנית האישית שלו. לא מקובל לכתוב לועדה מכתבים נוספים. אך לא צריך לעשות רק את הדברים המקובלים ואם חשוב לך לכתוב אז אני ממליץ לכתוב, רק קחי בחשבון את המטרות של הועדה. את יכולה גם לשאול את העוסית המפנה שתסביר לך יותר על הוועדה. בועדות סל שיקום אמור להיות מקום לכל בעלי הענין להשמיע את קולם ןלחשוב יחדיו עם האדם שפונה לגבי תכנייותיו. במיוחד שפעמים רבות בני המשפחה הינם חלק מהגורמים המסיעים או המעבים תכניות שיקומיות. כמו כן חשוב שאחיך יאשר את נוכחתך בועדה וירצה שתצטרפי. בהצלחה, יקי

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה